Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου Δήμητρας Μήττα - Πολυχώρος Τέχνης Remezzo
Ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς συνεχίζοντας τον κύκλο των εικαστικών του εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή τόσο καταξιωμένων όσο και νέων δημιουργών πραγματοποίησε τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής του Λάζαρου Σπύρου. την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 7μμ στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν.Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς). Ο γνωστός καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσίασε ζωγραφική και γλυπτά που χρονολογούνται στα 1978-2008.Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στους Κώστα Λούστα και Δημήτρη Μυταρά αλλά και στο γλύπτη Δ.Καλαμάρα.
Εμπνέεται από την αισθητική της κλασικής αρχαιότητας αλλά και από την αρχαία ελληνική παράδοση και δημιουργεί σχέδια και ζωγραφική που έχουν σαν κύριο άξονα τα ιδανικά πρότυπα των αναλογιών του αντρικού και του γυναικείου σώματος.
Σχεδιάζει με το πινέλο, ενώ η ελευθερία στην κίνηση στον τρόπο που χειρίζεται την πινελιά του, τα ζωηρά χρώματα, η εκφραστική ένταση στα βλέμματα των μορφών και οι αφαιρετικές προσεγγίσεις δηλώνουν την εξπρεσσιονιστική του διάθεση.
Στην ενότητα των έργων με τα γλυπτά είναι εμφανές ότι «ανακαλύπτει» τις μορφές του ψηλαφώντας τα υλικά καταλήγωντας σε πλάσματα σε πλάσματα της φαντασίας του και του υποσεινηδήτου όπως αγγέλους και πήγασους φανερώνοντας πνευματική ανάταση ψυχής και αθωότητα.
Στα πλαίσια της έκθεσης του Λάζαρου Σπύρου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν.Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς) η φιλόλογος και συγγραφέας Δήμητρα Μήττα παρουσιάζει το βιβλίο της «Θυμάσαι τα όνειρά σου;»
μια μυθοπλασία για το πώς η τέχνη επηρεάζει τη πραγματικότητα ή και αντίστροφα.
Η Δήμητρα Μήττα είναι καθηγήτρια φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και διδάσκει Ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου και Δραματολογία στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Έχει εκδόσει τέσσερα επιστημονικά βιβλία ενώ ασχολείται και με την πεζογραφία.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Παραφυάδα,Τράμ, Πόρφυρας, Φηγός, Ρεύματα και Πάροδος και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και τα Γερμανικά.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης:
ΔΕ-ΠΑ18:00-21:00, ΣΑ 11:00-13:30
Διάρκεια έκθεσης:14-29 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: