Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Η κρίση φέρνει ντόμινο απολύσεων

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Οι ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω έλλειψης ρευστότητας που επιφέρει η κρίση Η κρίση φέρνει ντόμινο απολύσεων 3.100 απολύσεις τον Νοέμβριο, ενώ προβλέπεται νέο κύμα ανεργίας στις αρχές του 2009ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιορτινή... καταιγίδα απολύσεων φέρνει η οικονομική κρίση.
Τον Νοέμβριο 3.100 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, ενώ καταγράφηκαν 840 διαθεσιμότητες.
Ήδη δεκάδες επιχειρήσεις προχωρούν σε μείωση προσωπικού - εκτός από τις απολύσεις χρησιμοποιούν τη δυνατότητα της διαθεσιμότητας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταφεύγουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου.
Το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένες πολλές μεσαίου και μεγάλου μεγέθους παραγωγικές μονάδες- στα Οινόφυτα, τον Βόλο, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την Αττική.
Στελέχη των επιχειρήσεων αυτών παραδέχονται ότι τα προβλήματά τους δεν άρχισαν με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης- σημειώνουν ωστόσο ότι η κατάστασή τους επιβαρύνθηκε λόγω της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η αγορά.
Στην κατηγορία αυτή εκτός από την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία βρίσκονται η Αltec Τelecoms, οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, η Βετανέτ και η Lannet του ομίλου Λαναρά.
Η λίστα με τις επιχειρήσεις που απολύουν εργαζομένους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Φουλγκόρ, Χαλυβουργία Θεσσαλίας, Ηλεκτρολούξ, Διαμάντ- Βιντέρ, Ιntracom, Κεραμοποιία Κατσίκη και Ιntracom Τelecom
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: