Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

«Το Cabernet Franc στην Ελλάδα» στο Wine Club THESSALONIKI'96!

Wine Club THESSALONIKI'96
«Το Cabernet Franc στην Ελλάδα»
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
The Met Hotel
Αρκετοί οινογράφοι έχουν αποκαλέσει το Cabernet Franc: «θηλυκή» πλευρά του Cabernet Sauvignon. Προφανώς αναφέρονται στη φινέτσα του αρωματικού χαρακτήρα και την ευέλικτη γοητεία της γεύσης του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ DNA των ποικιλιών, το Cabernet Franc (με το Sauvignon Blanc) είναι πρόγονος του Cabernet Sauvignon. Κατάγεται από τη χώρα των Βάσκων στα δυτικά Πυρηναία και καλλιεργείται εκτεταμένα στον τεράστιο αμπελώνα του Bordeaux και στον Λίγηρα.

Στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες εκτός Γαλλίας όπου το συναντάμε, καλλιεργείται συνήθως δίπλα στο CS και το Merlot, αναπαράγοντας το κλασικό μπορντολέζικο χαρμάνι. Υπάρχουν ωστόσο περιοχές, όπως η Νότιος Αφρική, ο Καναδάς και η Ουάσιγκτον στις οποίες δίνει εντυπωσιακά μονοποικιλιακά κρασιά.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI '96 θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του «Cabernet Franc στην Ελλάδα» και θα δοκιμάσουμε γοητευτικά κρασιά του, χαρμάνια με άλλες ποικιλίες αλλά και μονοποικιλιακά, από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα. 

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα

Οι συναντήσεις του 
Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2016 – 2017 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).
Πληροφορίες: Wine Plus: 2310 888311, info@wineplus.grwww.wineplus.gr
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα.
Συνδυάζει την εμπειρία 20+ χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση-εκπαίδευση.
Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν 9 συναντήσεις ετησίως (Σεπτέμβριος – Μάιος, μία/μήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: