Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Όλη η επαγγελματική ενημέρωση (Παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών Ιαν. και Φεβ. 2017



Παράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών Ιαν. και Φεβ. 2017
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους, παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Περισσότερα...
Μόνο με συμφωνία σε όλα τα θέματα θα κλείσει η αξιολόγηση
Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί, διεμήνυε από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος, διαψεύδοντας τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης που θα ήθελε να μεταφέρει τις δύσκολες εργασιακές μεταρρυθμίσεις αργότερα, για την τρίτη αξιολόγηση.
Περισσότερα...
Στο 1,63 δισ. ευρώ τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Ιανουάριο
Πρακτικά ένας στους δύο φορολογούμενους χρωστούν στο δημόσιο ενώ δύο στους δέκα (στο σύνολο των 8,5 εκατομμυρίων) είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις.
Περισσότερα...
Αναίρεση αθωωτικής απόφασης από τον Εισαγγελέα
Ενόψει του τεκμηρίου αθωότητος, αντικείμενο αποδείξεως στην ποινική δίκη αποτελεί η ενοχή του κατηγορουμένου και όχι η αθωότης αυτού, ο οποίος κηρύσσεται ένοχος μόνο εάν αποδειχθεί η ενοχή του, και όχι αν δεν αποδειχθεί η αθωότης του, τεκμηρίου που θεσπίζεται και από τη διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ.
Περισσότερα...
Εμπρησμός από πρόθεση
Απαιτείται δόλος, συνιστάμενος στη θέληση να προξενηθεί πυρκαγιά και στη γνώση ότι απ’ αυτή μπορεί να προκληθεί κίνδυνος σε ξένα πράγματα ή σε άνθρωπο, αρκούντος και του ενδεχόμενου δόλου.
Περισσότερα...
Τι πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση εργοδότη για απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών
Τροποποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014, που καθορίζει τα ειδικότερα ζητήματα σχετικά με την διαδικασία μετάκλησης για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και υψηλής ειδίκευσης.
Περισσότερα...
Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία
Για τα έτη 2017 έως και 2021. Σκοπός, η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου έως την 28η/29η Φεβρουαρίου εκάστου έτους. Οι όροι συμμετοχής.
Περισσότερα...
ΕΦΚΑ: Τι πρέπει να αναφέρεται στις βεβαιώσεις ακινησίας ΦΔΧ ή ΕΔΧ
Για να μην θεωρούνται ελλειπείς.
Περισσότερα...
Εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος τελωνειακής αποταμίευσης
Οι όροι, προϋποθέσεις και επί μέρους διαδικασίες που αφορούν στη διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας αποθήκης τελωνειακής αποταμίευσης, στη λειτουργία του καθεστώτος τελωνειακής αποταμίευσης και στην εκκαθάριση και τον έλεγχο του καθεστώτος.
Περισσότερα...
Ανάκληση ανάληψης υποχρέωσης για τέσσερις παραγωγούς φωτοβολταϊκών Κίνας
Ο πίνακας με τις εταιρείες και οι απαιτούμενες ενέργειες από τις τελωνειακές αρχές.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: