Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κεχαγιάς Αντώνιος
Κατηγορία ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Eκδόσεις ΕΛΛΗΝ Kωδικός Καταλόγου 3-Λ-30 Ημ. Έκδοσης 1997 ISBN 960-286-290-4 Γλώσσα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες245 Διαστάσεις14 x 21 ΧρώμαΑ/Μ Εξώφυλλο Μαλακό
Την απουσία συγγραμμάτων που αφορούν την διαδικασία της κινηματογραφικής συγγραφής και της σεναριακής ανάλυσης στην ελληνική βιβλιογραφία έρχεται να θίξει με την παρουσία του αυτό το βιβλίο.
Δεν θα φιλοδοξούσε ποτέ να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει.
Το μόνο που θα μπορούσε να ευχηθεί είναι να αποτελέσει αφετηρία ενός γόνιμου διάλογου γύρω από την κινηματογραφική συγγραφή και να συμβάλλει στην εμφάνιση νέων συγγραμμάτων πάνω στο θέμα.
Πάνω απ'' όλα ωστόσο επιθυμεί να συμβάλλει στην εμφάνιση καινούριων ταλέντων δίνοντας το ερέθισμα και αναλύοντας τις βασικές τεχνικές συγγραφής σε νέους δημιουργούς.
Σε μια τεχνοκρατική εποχή όπου η ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, ο σεναριογράφος καλείται να παίξει τον ρόλο του σύγχρονου παραμυθά. Το βιβλίο αυτό επιθυμεί να δώσει τα πρώτα φώτα σ'' όλους όσους θα ήθελαν να αναλάβουν τον δύσκολο αυτό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: