Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/

Εάν χρησιμοποιείτε γερανάκι τότε στην σελίδα http://www.disabled.gr/lib/?p=22187 θα βρείτε το link που σας κατευθύνει σε αρκετά εκπαιδευτικά βίντεο για τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γερανάκι από τους προσωπικούς σας βοηθούς.
Πολύ καλό υλικό για την εκπαίδευση των προσωπικών βοηθών...
Στα Ιωάννινα πρόκειται να χορηγηθούν 26 άδειες για περίπτερα.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=24958
Διαβάστε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=21652 κείμενο που αναφέρεται στο πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη για την παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους (αλλά πολύ συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων) βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=162 και στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=21740 και ενδιαφέρει όσους αυτοαπασχολούνται.
Σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο πολύ σύντομα θα προκύψουν και άλλα προγράμματα για την οικονομική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης.
Ένα πολύ καλό βίντεο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=166 και σας το στέλνω επειδή μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το ξεκίνημα επιχειρηματικής ή κοινωνικά επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Για όσους από εσάς θέλετε να οργανώσετε το σπίτι σας ή το γραφείο σας, έτσι ώστε να μην έχει πολύ χαρτί και πολλά έντυπα δείτε το βίντεο που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=168 για να πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το πώς μπορείτε να τροποποιήσετε έντυπα σε ψηφιακή μορφή.
Με το ίδιο πρόγραμμα μπορείτε να το αποκτήσετε βιβλία σε ψηφιακή μορφή και να διαβάζετε από την οθόνη του υπολογιστή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουν πολύ σοβαρές τετραπληγίες και δυσκολεύονται ή βαριούνται να γυρνάνε τις σελίδες.
Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις ειδήσεις στην διεύθυνση http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά και περιλαμβάνει όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και το τον περιοδικό τύπο.
Παραδόξως, φέτος το καλοκαίρι είχαμε αρκετές ειδήσεις για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Βρίσκονται όλες καταχωρημένες http://news.disabled.gr/ αλλά πάντα να τις διαβάζετε με κριτική διάθεση γιατί οι καιροί είναι πονηροί...
Στο http://www.autonomiaexpo.org/ θα βρείτε τις πιο πρόσφατες ειδήσεις για την Autonomia EXPO που πρόκειται να γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: