Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Νέος Κατάλογος Βιβλιοθήκης / 21 Ιουνίου Γιορτή της Μουσικής


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ

Πρόσβαση από απόσταση στις συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης
μέσω του νέου Καταλόγου της

Ο Νέος Κατάλογος της Μουσικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις
18 Μαρτίου 2020 και ήδη εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τα αιτήματα των χρηστών της Βιβλιοθήκης.
Σήμερα που οι συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας και τη συνεπακόλουθη τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ο Κατάλογος συνεχίζει να αποτελεί την κύρια είσοδο των χρηστών της Βιβλιοθήκης στις συλλογές της από απόσταση.
Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη από τις 9 Ιουνίου 2020 πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ ο χρήστης καλείται να διεξάγει την αναζήτησή του στο κατάλογο για το υλικό που τον ενδιαφέρει προτού επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκη. Αφού εντοπίσει το υλικό που θέλει να δει ενημερώνει τηλεφωνικά ή μέσω email τη Βιβλιοθήκη ώστε να έχει το υλικό που επιθυμεί άμεσα διαθέσιμο την ώρα της επίσκεψης του.
Για όση περίοδο θα ισχύει ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας επιτρέπεται ο εξωτερικός δανεισμός έως 2 τεκμηρίων για 5 εργάσιμες ημέρες δωρεάν για όλους.
Οι δυνατότητες του Νέου Καταλόγου είναι πολλές και απλουστεύουν σε κάθε περίπτωση την αναζήτηση, εύρεση και πρόσβαση στο υλικό της Βιβλιοθήκης. Μείνετε συντονισμένοι τόσο στο ενημερωτικό δελτίο όσο και στο Facebook της Βιβλιοθήκης για περισσότερες πληροφορίες.
21 Ιουνίου – Ημέρα της Μουσικής

Ξέρουμε πόσο αγαπάτε τη μουσική. Μας το έχετε αποδείξει τόσες και τόσες φορές όταν ερχεστε στη Βιβλιοθήκη μας, στις Εκδηλώσεις και τις Δράσεις μας.
Φέτος, που οι συνθήκες είναι διαφορετικές και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την Ημέρα της Μουσικής όπως θα θέλαμε, αποφασίσαμε να σας ζητήσουμε να την γιορτάσουμε μαζί, μέσα από τις οθόνες μας.
Στείλτε μας ένα βίντεο που θα έχει διάρκεια μέχρι 10 δευτερόλεπτα όπου θα απαντάτε στην ερώτηση: «Τι είναι η μουσική για σας;». Η απάντησή σας μπορεί να είναι όσο μουσική θέλετε. Μπορείτε να τραγουδήσετε, να μιλήσετε, να παίξετε ένα μουσικό όργανο ή παντομίμα, ό,τι εσείς θέλετε.
Εμείς θα φτιάξουμε μία ταινία για να δείξουμε σε όλους πόσο σημαντική είναι η μουσική, αυτή που μας έκανε να φτιάξουμε πριν από τόσες δεκαετίες τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και που μας κάνει να συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα.
Στείλτε τα βίντεό σας μέχρι τις 15 Ιουνίου μέσω WeTransfer ή άλλης παρόμοιας πλατφόρμας ή και ως συνημμένο αρχείο στο email: mmbmusicday@gmail.com
Ας δούμε λοιπόν, «τι είναι η μουσική για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: