Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ειδήσεις από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν συμβεί αρκετές αλλαγές στο http://www.disabled.gr/ και η κυριότερη από αυτές είναι πως έχει αλλάξει όλη η εμφάνιση του http://www.disabled.gr/ και οι ειδήσεις βρίσκονται πλέον στο http://news.disabled.gr/
Το http://news.disabled.gr/ ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση.
Καθημερινά το αργότερο μέχρι τις 5 το απόγευμα θα βρείτε όλες τις ειδήσεις σε προσπελάσιμη μορφή.
Ακόμη έχει δημιουργηθεί και το http://www.disabled.gr/biz/ που αφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και στην υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Στο http://www.disabled.gr/biz/ θα βρείτε και όλα τα ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τις πηγές χρηματοδότησης για το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης ή μιας νέας κοινωνικής επιχείρησης.
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=17958 να βρείτε τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή κυρίου Δελλασούδα και τους τρόπους που μπορείτε να τα προμηθευτείτε.
Ένα κείμενο για τις επιπλοκές που προκαλούνται από τις «θεραπείες» με τα βλαστοκύτταρα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19386 και πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε.
Πάνω στο ίδιο θέμα έχουν δημοσιευθεί και αρκετά κείμενα στο http://news.disabled.gr/ από ελληνικές εφημερίδες.
Το ηθικό δίδαγμα είναι πως θα πρέπει να προσέχουμε γιατί μερικές θεραπείες δεν είναι θεραπείες αλλά είναι ερευνητικά προγράμματα και δεν έχουν ακόμη πιστοποιημένα αποτελέσματα αλλά και οι κίνδυνοι από αυτές τις θεραπείες τώρα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και να δημοσιεύονται.
Διαβάστε για το επίδομα κοινωνικής συνοχής στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19283 για να ενημερωθείτε τουλάχιστον νομικά.
Διαβάστε ακόμη για την οπτογενετική αποτελεί συνδυασμό της οπτικής με την γενετική μηχανική στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19301
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για την οστεοπόρωση στην κάκωση νωτιαίου μυελού βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19255
Ακόμη στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα πρόσφατα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στην βιβλιοθήκη του http://www.disabled.gr/ και είναι διαχρονικά κείμενα.
Στο φόρουμ του http://www.disabled.gr/forum έχουν μαζευτεί αρκετές χιλιάδες μέλη και γράφονται καθημερινά περισσότερα από 150 νέα μηνύματα άλλοτε υποστηρικτικά και άλλοτε λιγότερο υποστηρικτικά αλλά επικοινωνιακά.
Αξίζει τον κόπο να συμμετέχετε στο φόρουμ γιατί είναι η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες στην ελληνική γλώσσα και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει και εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε συνδρομητές διαβάστε σχετικά στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483 αφού πριν σας πω πως το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι δωρεάν για τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες.
Τα σεμινάρια στην Autonomia EXPO 2009 έχουν αλλάξει ημερομηνία και θα γίνουν την τελευταία ημέρα της Autonomia EXPO στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων πολύ σύντομα θα ανέβει στο http://www.autonomiaexpo.org/ που πλέον έχει μπει στην τελική του ευθεία και ενημερώνεται συνεχώς με όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά τους ανθρώπους με αναπηρίες και φέτος θα γίνει στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Για την Autonomia EXPO 2009 δεν κρατούμε συνεχώς ενήμερους από αυτό το newsletter.
Τέλος, μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για την αποτελεσματική και φυσική διαχείριση των κατακλίσεων και των τραυμάτων βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19268 και χρηματοδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: