Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ανέντιμη τεχνική οι επιθέσεις Συλλόγων στον ΠΙΣ


Ανέντιμη τεχνική οι επιθέσεις Συλλόγων στον ΠΙΣ
Του Δημήτρη Βαρνάβα, Γενικού Γραμματέα ΠΙΣ
Η Ιατρική νομοθεσία ανάγεται σε νόμους της δικτατορίας Μεταξά καθώς και Βασιλικά Διατάγματα του 1957. Δικαιολογημένα όλοι οι γιατροί νιώθαμε ντροπή κάθε φορά που κάναμε παραπομπή στις απαρχαιωμένες αυτές διατάξεις, γι αυτό υπήρξε επίμονο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ για εκσυγχρονισμό της ιατρικής νομοθεσίας. Το 2014 ο ΠΙΣ πραγματοποίησε δύο πολύωρες Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να μελετήσει άρθρο προς άρθρο τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας, ενώ ομάδα νομικών εργάστηκε ώστε αυτές να διαμορφωθούν σε σχέδιο νόμου.
Έκτοτε, σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιούσε ο ΠΙΣ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθετε επίμονα αίτημα προώθησης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, ενώ σε πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΠΙΣ με συμμετοχή του υπουργού Υγείας υπήρξαν τοποθετήσεις Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων που τον εγκαλούσαν για καθυστέρηση ψήφισης του σχεδίου νόμου.
Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου αναρτήθηκε επιτέλους το σχέδιο νόμου για διαβούλευση, ώστε στη συνέχεια να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ο ΠΙΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του. Όμως με έκπληξη είδαμε να ακολουθούν προσωπικά Δελτία Τύπου από τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Πάτρας και Θεσσαλονίκης, γραμμένα όλα με πανομοιότυπο τρόπο, σα να συντάχθηκαν από το ίδιο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: