Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Τα νέα των αρκούδων  
Ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι που έχουν πέσει φέτος έχουν παρατείνει τον χειμέριο ύπνο των αρκούδων στην Ελλάδα που συνήθως δεν υπερβαίνει το τέλος Φεβρουαρίου. Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στη φωλιά τους και να κοιμούνται όπως μας ενημερώνουν τα ειδικά κολλάρα-πομποί που τους έχουν τοποθετηθεί! Αντίθετα η Τζένη, μία από τις αρκούδες που ραδιοπαρακολουθούμε έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις πρώτες της διαδρομές! Οι αρκούδες του Καταφυγίου δείχνουν ακόμα ράθυμες και νωχελικές. Το καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας θα υποδεχτεί και πάλι τους ευαισθητοποιημένους επισκέπτες από την Παρασκευή 23 Μαρτίου και θα λειτουργεί καθημερινά 10.00-17.00, εκτός Τετάρτης.
Ψάχνουμε εθελοντές! Ενδιαφέρεσαι;

Τα Καταφύγια του Λύκου και της Αρκούδας σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα χρειαστούμε τον ενθουσιασμό και την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών έστω και για ένα διήμερο. Ενδιαφέρεσαι για την άγρια ζωή και θες να μας βοηθήσεις στη φροντίδα των ζώων, στη διάνοιξη μονοπατιών, στα παιδαγωγικά εργαστήρια, στην υποδοχή των επισκεπτών και σε άλλες χειρωνακτικές ή μη εργασίες; Επικοινώνησε άμεσα με την υπεύθυνη εθελοντών, Μαρία Τσιτινίδου, στο mtsitinidou@arcturos.gr ή στο 2310555920 για να μάθεις πώς μπορείς να συμμετάσχεις κι εσύ στο εθελοντικό μας πρόγραμμα!
Μάθε τι μπορείς να κάνεις ως εθελοντής

ΤΑ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ λειτουργούν και πάλι

Διαβάστε περισσότερα

Αναδάσωση από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τον Όμιλο Μασούτη!

Διαβάστε περισσότερα

Δύο λύκοι νεκροί σε ατυχήματα

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή πίτας στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπίτα για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του. Ο τυχερός των εργαζομένων ήταν ο Παύλος Εμμανουηλίδης, φροντιστής. Ο Παύλος φροντίζει τις αρκούδες του Καταφυγίου από τον 1ο χρόνο λειτουργίας της οργάνωσης! Στους εθελοντές είχαμε 4 τυχερούς συνολικά, τη Ρόζα, την Όλγα, το Βασίλη και την Αναστασία. Ευχόμαστε σε όλους μία καλή και δημιουργική χρονιά!
Παρουσιάστηκε η Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του LIFE για τα δολώματα

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Νέα ανάγλυφη κούπα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Τα προϊόντα μας συνεχίζουν να ανανεώνονται συνεχώς! Εδώ και λίγες ημέρες η νέα κεραμική κούπα σε λευκό χρώμα με ανάγλυφη καφέ αρκούδα είναι διαθέσιμη! Στην πίσω πλευρά της κούπας υπάρχει ανάγλυφο και το λογότυπο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η αρκούδα που απεικονίζεται είναι η Κατερίνα, μία από τις 13 αρκούδες που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την Καφέ Αρκούδα. Τιμή: 10 ευρώ.
Αγοράστε την κούπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: