Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ARCTUROS News


Τα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ανοικτά και την Πρωτομαγιά
Εκμεταλλευτείτε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και προγραμματίστε μία επίσκεψη στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες, έτσι και τώρα οι εγκαταστάσεις μας παραμένουν ανοικτές για τους επισκέπτες από τις 10 έως τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Το Καταφύγιο της Αρκούδας λειτουργεί όλες τις ημέρες (εκτός Τετάρτης), ενώ το Καταφύγιο του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα λειτουργούν από Πέμπτη έως και Κυριακή. Για επισκέψεις οργανωμένων γκρουπ και σχολείων μπορείτε να καλείτε στα γραφεία μας στο 2386041500 για καλύτερο προγραμματισμό.

Tshirt σε νέα χρώματα
Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σας περιμένουν ωραία tshirt. Ανακαλύψτε τα σε διάφορα σχέδια και χρώματα για μικρούς και μεγάλους. Κάντε τις αγορές σας από το eshop με δωρεάν μεταφορικά από 30€ και πάνω.
Δείτε τα tshirt
Δύο νεκρές αρκούδες από τροχαίο και δηλητηρίαση
Δύο περιστατικά με νεκρές αρκούδες κλήθηκε να διαχειριστεί η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τις προηγούμενες εβδομάδες. Στο πρώτο χρονικά εξ αυτών, μία ενήλικη αρκούδα εντοπίστηκε νεκρή στα όρια της πόλης της Φλώρινας και σύμφωνα με τις ενδείξεις που προέκυψαν από την επιτόπια εξέταση του ζώου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Φλώρινας ο θάνατός της προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από δηλητηριασμένο δόλωμα. Το δεύτερο, ήταν ένα τροχαίο που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο στις 23:20 στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «Σιάτιστα – Καστοριά-Κορομηλιά».
Επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων για τον αιγιαλό
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και 13 ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα έστειλαν επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προτάσεις για το καθεστώς παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την θερινή περίοδο 2017. Σκοπός της επιστολής είναι να εξασφαλιστεί η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων της χώρας μας και δη των περιοχών που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας (δίκτυο Natura 2000). Διαβάστε εδώ το περιεχόμενο της επιστολής.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέφθηκε πέντε σχολεία για το πρόγραμμα
Πέντε δημοτικά σχολεία στα Καλάβρυτα και άλλες περιοχές της Αχαΐας επισκέφθηκε η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει». Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρέθηκε κοντά σε μαθητές των σχολείων στα Καλάβρυτα, τους Πετσάκους, τη Βλασία, το Πάος και την Δάφνη. Στις τάξεις των σχολείων υλοποιήθηκαν δύο παιδαγωγικά προγράμματα, το "Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής" και οι "Αγρι-άνθρωποι – Πολίτες του Μέλλοντος" με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές για τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: