Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Παρασκευή ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της Καλαμαριάς
Με Αγιοβασίληδες, ξωτικά, δώρα, πυροτεχνήματα και συναυλία με την Ξανθίππη Καραθανάση, ανάβουμε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμαριάς.
Όταν το ρολόι δείξει 8 το βράδυ, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης θα μετρήσει αντίστροφα και το Χριστουγεννιάτικο δένδρο μας, ένα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, θα φωταγωγηθεί με τα χιλιάδες φωτάκια που έχουν τοποθετηθεί στα κλαδιά του.Η Ξανθίππη Καραθανάση με την ορχήστρα της θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια. Παράλληλα, ειδικά εφέ με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν και θα κάνουν πιο λαμπερή τη βραδιά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο μικρό παραμυθένιο χωριό με τα σπιτάκια του ΄Αη Βασίλη, των παραμυθιών, των ξωτικών και του ζαχαρόσπιτου που στήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, να πάρουν δώρα, να γευτούν χριστουγεννιάτικα εδέσματα από τα ξωτικά και τους ΄Αη-Βασίληδες και να φωτογραφηθούν δωρεάν μαζί τους.
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: τα παιδιά θα γράφουν γράμματα κι ευχές και θα συνομιλούν με τον Άγιο Βασίλη μας που θα τους περιμένει καρτερικά Στο Ζαχαρόσπιτο: θα δοκιμάζουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και θα μαθαίνουν συνταγέςΣτο Σπίτι των Ξωτικών: μικροί και μεγάλοι θα ασχολούνται με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στο Σπίτι των Παραμυθιών: θα διαβάζουν παραμύθια και θα ζωγραφίζουν.Στην αυλή του Δημαρχείου ήδη έχει στηθεί ένα μεγάλο καρουζέλ που περιμένει τους μικρούς Καλαμαριώτες, ενώ όλες τις γιορτές θα κυκλοφορεί στην Καλαμαριά και το «Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι» για μικρούς και μεγάλους που θα θέλουν μια μικρή βόλτα στη γιορτινή και φωταγωγημένη Καλαμαριά.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει φωταγωγημένο σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, ενώ θα πραγματοποιούνται παράλληλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς.
Ημερίδα με θέμα «Η ασφάλεια και η υγιεινή των Σχολείων με αφορμή την γρίπη Η1Ν1»
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η ασφάλεια και η υγιεινή των Σχολείων με αφορμή την γρίπη Η1Ν1»Η εν λόγω ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, και ώρα 7:30 μμ στο Θέατρο του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς, στην συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Ανατ. Θράκης στο Βότση.
Εισηγητές:
Μπένος Αλέξης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ, Τομέας Κοινωνικών Επιστημών Μητσιάκος Γιώργος, Παιδίατρος, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: