Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Με απλή γνωστοποίηση η έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων



Με απλή γνωστοποίηση η έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων
Ψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» που φέρνει αλλαγές στην αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων.
Περισσότερα...
ΟΓΑ: Άρχισε η αποστολή ειδοποιητηρίων για τις ασφαλιστικές εισφορές
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Α΄ εξαμήνου 2016 των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των εργατών γης, οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Δεκεμβρίου 2016.
Περισσότερα...
ΟΟΣΑ: Ρεκόρ υπερφορολόγησης στην Ελλάδα
Έσπασε το κοντέρ! Ταβάνι χτύπησε η φορολόγηση στην Ελλάδα το 2015, πραγματοποιώντας ρεκόρ για τα τελευταία 51 χρόνια. Αυτό προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ για τα επίπεδα φορολόγησης στις 35 χώρες του Οργανισμού.
Περισσότερα...
Ενσωμάτωση Οδηγίας για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων
Την απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.
Περισσότερα...
Καταργείται το ειδικό σήμα λειτουργίας των καταλυμάτων
Στο νομοσχέδιο που  ψηφίστηκε προβλέπεται η κατάργηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας μετά την ενεργοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων ή το αργότερο από 01/10/2017. Μέχρι πότε υποχρεούνται να λαμβάνουν το σήμα και τί άλλες αλλαγές γίνονται.
Περισσότερα...
Φορολογικές-Ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις Δεκεμβρίου 2016
Υποχρεώσεις Δεκεμβρίου 2016.
Περισσότερα...
Ανθρωποκτονία από αμέλεια
Υπάρχει ποινική ευθύνη του ιατρού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασθενούς στις περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες το αποτέλεσμα του θανάτου, ως συνέπεια ιατρικής πράξεως ή παραλείψεως, οφείλεται σε παράβαση από αυτόν (ιατρό) των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων της ιατρικής επιστήμης, για τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση και η ενέργεια ή παράλειψή του αυτή δεν ήταν σύμφωνη με το αντικειμενικώς επιβαλλόμενο καθήκον επιμελείας.
Περισσότερα...
Ερμηνεία της τέταρτης οδηγίας για τους ετήσιους λογαριασμούς εταιρειών
Παρατηρήσεις του ΣΛΟΤ σε προδικαστικό ερώτημα που έχει υποβληθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότερα...
Απαντήσεις για την φορολόγηση οδηγών-συνιδιοκτητών ΚΤΕΛ Α.Ε.
Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, διευκρινίζει τα ακόλουθα.
Περισσότερα...
Διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και βιοκτόνων στην αγορά
Προστασία των βιομηχανικών και εμπορικών συμφερόντων - Έννοια της πρόσβασης του κοινού σε περιβαλλοντικές πλήροφορίες και των «εκπομπών στο περιβάλλον». Ερμηνεία του άρθρου 14 της οδηγίας 414/91 σχετικά με τη διάθεση στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων, του άρθρου 19 της οδηγίας 8/98 για τη διάθεση βιοκτόνων στην αγορά, των άρθρων 59 και 63 του κανονισμού 1107/2009, σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, καθώς και του άρθρου 4, της οδηγίας 4/2003 για την πρόσβαση του κοινού σε περιβαλλοντικές πληροφορίες.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: