Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης σε περιστατικό
προσέγγισης αρκούδων στην Καστοριά
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κλήθηκε τα μεσάνυχτα της 7ης Νοεμβρίου να διαχειριστεί ένα περιστατικό προσέγγισης δύο νεαρών αρκούδων στην πόλη της Καστοριάς. Τα ανήλικα αρκουδάκια, ηλικίας 1.5 έτους περίπου κυκλοφορούσαν χωρίς τη μητέρα τους εντός του αστικού ιστού. Τελικά έπειτα από τετράωρη επιχείριση και βάσει του πρωτοκόλλου διαχείρισης παρόμοιων περιστατικών, κατάφεραν να τα απομακρύνουν εκτός πόλης χωρίς να κινδυνέψουν ούτε τα ίδια ούτε κάποιος άνθρωπος.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη στα Καταφύγια για τις γιορτές
Αν σκέφτεστε να εκμεταλλευτείτε την περίοδο των γιορτών για μία εκδρομή στο Νυμφαίο, προγραμματίστε την επίσκεψή σας και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργεί κανονικά Ανοιχτά όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα με τα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, τον μαγικό χώρο στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας από 4-12 ετών, και το καταφύγιο του Λύκου θα είναι ανοικτά κάθε μέρα από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2386041500.
H ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
βραβεύτηκε με Red Dot Award
Σε τελετή που έγινε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Konzerthaus του Βερολίνου, η Ιsobar Greece παρέλαβε το βραβείο που κέρδισε για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον κορυφαίο διεθνή θεσμό Red Dot Communication Design Awards 2016! Το site του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, βραβεύτηκε στην κατηγορία Online ανάμεσα σε πολλές ακόμη συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Τα Red Dot Design Awards αποτελουν μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο χώρο του design. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 26 ειδικούς στο χώρο της επικοινωνίας από διάφορες χώρες του κόσμου.
Διαβάστε περισσότερα
Η ιστορία του ρολογιού
στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου
Ο Αντώνης Γώδης, ιστορικός/ερευνητής έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την ιστορία του ρολογιού που βρίσκεται στη Νίκειο Σχολή, όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο. Στην εκτεταμένη έρευνα του ιστορικού, με τον τίτλο "Φυγή στο χρόνο: Το ελβετικό ρολόι του Νυμφαίου και η άγνωστη ιστορία του Σαμουήλ Μπουρλά", συνέδραμαν και εθελοντές και στελέχη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Διαβάστε το άρθρο


Η BARFFOOD στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Η BARFFOOD για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής. Συγκεκριμένα η BARFFOOD υποστηρίζει τη διατροφή του νεότερου λύκου του Καταφυγίου, της Οριάννας, με τη χορηγία 350 κιλών τροφής 100% φυσικής τροφής χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που καλύπτει τις ανάγκες της για ένα χρόνο.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: