Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Είναι αμαρτία να έχεις τατουάζ; (Βίντεο)

Ακούστε τι λέει σχετικά ο Γέροντας Εφραίμ, Δικαίος της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Άθω...
Η ιστορία των τατουάζ πηγαίνει πολύ πίσω, πάνω από 5000 χρόνια πριν, και είχε τόσες ποικιλίες όσο και οι λαοί που τα εφάρμοζαν.
Read More

ΗΠΑ σε Ελλάδα: «Μην γίνεται μέρος του προβλήματος με τον ρωσικό αγωγό»

Οι ΗΠΑ μπορεί να εμφανίζονται “φιλικά διακείμενες” προς την Ελλάδα στην “σύγκρουσή” της με τους παραλογισμούς των Ευρωπαίων,ωστόσο θέτουν ζητήματα προς την Αθήνα που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα.
Ο νέος αγωγός που σχεδιάζουν οι Ρώσοι ,περιλαμβάνει και την Ελλάδα κι αυτό δεν αρέσει στις ΗΠΑ.
Read More

«Ισλαμικό Βατικανό» ετοιμάζει ο Ερντογάν για τον επικεφαλής του οργανισμού της Διεύθυνσης θρησκευμάτων;

Σε ένα εύλογο διάστημα μετά την παραχώρηση στον ανώτατο θρησκευτικό άρχοντα της Τουρκίας, μιας θωρακισμένης Mercedes, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο ιμάμης θα πρέπει να διαθέτει το δικό του ιδιωτικό τζετ. Τα σχέδια όμως του Τούρκου Προέδρου « στοχεύουν» αλλού.
Read More

Ανάγκη ενίσχυσης κοινών πρωτοβουλιών Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη


Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Αμανατίδη και τους συμβούλους της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστα Μυγδάλη και Καθ. Valery Alekseev, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες στις 3 Ιουνίου 2015, συνάντηση με τους συμπροέδρους της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και τη θρησκευτική ανεκτικότητα (FoRB & RT) κ.κ. Peter vanDalen και Dennis de Jong, καθώς και με την επικεφαλής της Αμερικανικής Επιτροπής για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία (USCIRF) Δρ. Katrina Lantos Swett.
Read More

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την μεγαλύτερη Λιτανεία του κόσμου στο Κίροβ της Ρωσίας

Στις 3 Ιουνίου 2015 ξεκίνησε η φετεινή Λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου Velikoretsky, από την πόλη της Kirov στο χωριό Velikoretskoye, στις όχθες του μεγάλου ποταμού, όπου πρίν από 600 χρόνια έχει ανακαλυφθεί θαυματουργή εικόνα.
Read More

Χριστέ μου, άνοιξε τα μάτια της καρδιάς μου

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε με, Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, βοήθα με.
Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, φύτεψε το φόβο σου μέσα στη καρδιά μου.Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, κάνε από το φόβο σου ν’ ακινητοποιηθούν τα πάθη της σάρκας μου.
Read More

Πιο πάνω είναι ο Παράδεισος! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θαλάσση
Όταν αντικρίζω τον Άθωνα, δεν βλέπω απλά ένα βουνό. Βλέπω κάτι μακρινό και απόκοσμο. Κάτι που προκαλεί δέος.
Οι Αόρατοι Ερημίτες, η τελευταία Θεία Λειτουργία του Κόσμου που θα τελεστεί στην Αγία Κορφή, οι εμφανίσεις της Υπεραγίας και τόσα άλλα με τα οποία είναι περιβεβλημένος, κάνουν τον Άθωνα γέφυρα Ουρανού και Γης.
Read More

Εννοια σας, θα έρθη ώρα...

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, από την ερμηνεία της Αγίας Γραφής (Β΄Θεσ. 2,15), σε κύκλο ανδρών στην Μητρόπολη, το 1976
Το ίδιο πάθαμε και στη Μικρά Ασία. Γλεντούσαν οι Έλληνες στρατιώτες και οι αξιωματικοί στο Αφιόν Καραχισάρ, με τις πόρνες. Καί τη νύχτα έκανε επίθεσι ο Κεμάλ. Τούς έπιασε στον ύπνο και τελείωσε η ιστορία.
Read More

ΟΗΕ: Εξαπλάσιος ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στα νησιά της Ελλάδας είναι έξι φορές μεγαλύτερος από την περσινή χρονιά, αυξάνοντας την πίεση στις υπηρεσίες της χρεωμένης χώρας, επισήμανε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή.
Read More

Κομισιόν: Η μη καταβολή στο ΔΝΤ δεν εγείρει ζητήματα για την Ελλάδα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σχετικά με την κίνηση της Αθήνας να ζητήσει ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ και να μην καταβάλει την πληρωμή της Παρασκευής.
Read More

Σκάφος «παντός καιρού» εκτελεί δρομολόγια στο Άγιο Όρος

Υπερσύγχρονο φουσκωτό ταξί «παντός καιρού» θα μεταφέρει προσκυνητές και μοναχούς στους αρσανάδες των μονών
Με τη χάρη της Αγίας Μαρίνας νικά τα μποφόρ και τα κύματα και μεταφέρει με ασφάλεια προσκυνητές και μοναχούς στο Αγιον Ορος. 
Read More

Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος εγκαινιάζει το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Εδώ και μερικές ημέρες λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης «Οι Αγιοι Ανάργυροι».
Read More

Περί τής Συνεχούς Μεταλήψεως των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων

Αγίου Αναστασίου Αντιοχείας
«Δοκιμαζέτω δε άνθρωπος εαυτόν, και ούτως εκ του Άρτου εσθιέτω και εκ του Ποτηρίου πινέτω»
(Αʹ Κορινθ. ιαʹ 28)
Read More

Νεόδμητο Ναό εγκανίασε ο Λαγκαδά Ιωάννης με Αγιορείτες Μοναχούς (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με κάθε ιεροπρέπεια, τελέσθηκε την 4η προς 5η του μηνός Ιουνίου, Ιερά Αγρυπνία κατά την διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα, τα εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού της περιοχής του Προφήτη, προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Κολλυβάδων Πατέρων.
Read More

Υπόθεση εξαπάτησης ιερέων διερευνά η αστυνομία

Στην εξιχνίαση των περιπτώσεων εξαπάτησης των ιερέων σε περιοχές της Ηλείας, που είχαν συμβεί κατά το έτος 2014 και 2015, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας τις προηγούμενες ημέρες, όπου συνέλαβαν προχθές στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας έναν 48χρονο, που φέρεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις εξαπάτησης.
Read More

Εντάσεις στο Βατικανό για την παπική επιτροπή

Οι ειδικοί που έφτασαν στo Βατικανό για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της μικρής πόλης φαίνεται να ενστερνίζονται την παπική έκκληση για διαφάνεια, γεμίζοντας με οργή πολλούς στην Αγία Εδρα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μέλη της παπικής επιτροπής για την παιδική προστασία, επιλεγμένοι από τον Πάπα Φραγκίσκο για να βοηθήσουν να ξεριζώσουν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στην Καθολική Εκκλησία, επιτέθηκαν δημοσίως εναντίον ενός καρδιναλίου και ενός επισκόπου. 
Read More

Ηγούμενος Δοχειαρίου: Παντού παίζεται η τυφλόμυγα αλλά όχι και μέσα στην Εκκλησία

Του Ηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αρχιμ. Γρηγορίου
Είναι Πέμπτη μετά την εορτή της Πεντηκοστής. Προσκαρτερών το έλεος του Θεού στο κελλίον μου, πληροφηρήθηκα την ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος της Μητροπόλεως Καισαριανής.
Read More

Θαύματα και Οράματα του Αγίου Ανθίμου

Κάθε Κυριακή, Ο μικρός Αργύρης πήγαινε για να εκκλησιαστεί στο Μοναστήρι των Αγίων Νικήτα, Ιωσήφ και Ιωάννου.
Εκεί γνώρισε τον Άγιο Νεκτάριο ιεροδιάκονο τότε,ο οποίος μετά από μια συζήτηση που είχε με τον 8χρονο Αργύρη, είπε στο Γέροντα της Μονής, Παχώμιο: "Βλέπετε Γέροντα, αυτό το παιδί; Μια μέρα θα γίνει Άγιος". Η προφητεία του Αγίου Νεκταρίου, φυσικά εκπληρώθηκε!
Read More

Η Κική Δημουλά στο Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” (ΦΩΤΟ)

Ένα απόγευμα πλημμυρισμένο από βαθιά συναισθήματα για όλους, ήταν το χθεσινό, όταν η σημαντικότερη εν ζωή Ελληνίδα ποιήτρια κ. Κική Δημουλά , επισκέφθηκε το “ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ” Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της “Αποστολής”, μετά από πρόσκληση των ίδιων των παιδιών, που την υποδέχθηκαν με γλυκά λόγια, αμήχανα χαμόγελα και μάτια γεμάτα περιέργεια και θαυμασμό.
Read More

Σεισμός: Εγκλωβισμένοι τουρίστες σε ύψος 4.095 μέτρων

Τον τραυματισμό τεσσάρων τουριστών και τον αποκλεισμό τουλάχιστον 145 ανθρώπων σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της νοτιοανατολικής Ασίας προκάλεσε ο σεισμός των 6 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τμήματα της περιφέρειας Σαμπάχ στο νησί Βόρνεο της Μαλαισίας.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: