

Ήδη 41 χώροι υγειονομικής ταφής αυτή την περίοδο δημοπρατούνται, ενώ για επτά περιπτώσεις σε όλη τη χώρα δεν έχει γίνει τίποτε.
Όπως εξήγησε ο κ. Νάκος, “στη Μαυροράχη, στην Ημαθία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Αχαΐα θα γίνουν εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων...
Η μετεξέλιξη των ΧΥΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με χώρους διάθεσής τους, μονάδες ανακύκλωσης και προγράμματα επεξεργασίας”, εξήγησε.
Ο κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Νόησις, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, δήλωσε ότι “η διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα δεν έχει παρελθόν, αλλά έχει μέλλον”, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης προανήγγειλε τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα, αναφερόμενος στο νομικό πλαίσιο της Ευρώπης στη διαχείριση στερεών απορριμμάτων τόνισε ότι ο στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που φθάνουν για επεξεργασία στους ΧΥΤΥ.
Στην Ελλάδα και στην Πολωνία φθάνει στους ΧΥΤΑ το 80%-90% των απορριμμάτων, ενώ στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία ανακυκλώνεται ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των απορριμμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου