Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Απρίλιος 2014
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά των Δήμων Παγγαίου και Καβάλας
από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Συνέντευξη τύπου για την έναρξη της δράσης προληπτικής ιατρικής από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28/3/2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, με ομιλητές τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσή, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Β. Ξουλόγη, τον Πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κ. Σ. Σχοινάκη και τον Πρόεδρο του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία από τις δράσεις προστασίας των παιδιών σε κίνδυνο που θα υλοποιηθούν ως την άνοιξη του 2015, στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου και στις περιοχές Κάρτζαλι, Σαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» (“Integrated Territorial Synergies for  Children Health and Protection”/INTERSYC).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Καθοδόν ο «Ιπποκράτης» για τα παιδιά που τον χρειάζονται! 

Συνεχίζεται και για το 2014, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson, το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου παροχής προληπτικής ιατρικής σε παιδιά 9 γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας.

Το 2013 η δράση ολοκληρώθηκε με την κάλυψη των αναγκών 18.000 παιδιών και την παροχή 34.000 ιατρικών εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στην Αίγλη Ζαππείου δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που φιλοδοξεί το 2014 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 20.000 παιδιών στην Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


VICTOR: Victims of Child Trafficking - Our Responsibility
«Αναγνώριση Παιδιών Θυμάτων Εμπορίας»
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αθήνα
Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Intercontinental, υπό το συντονισμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Αναγνώριση Παιδιών Θυμάτων Εμπορίας» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Victor: Victims of Child Trafficking- Our Responsibility (Παιδιά θύματα εμπορίας – Οι ευθύνες μας).

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Αθήνα παρακολούθησαν συνολικά 170 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, Κοινωνικοί Λειτουργοί & Ψυχολόγοι, Επαγγελματίες Υγείας, Αστυνομία, Επιμελητές Ανηλίκων και Εισαγγελείς από όλη την Ελλάδα. Ανάλογες εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου Victor σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβενία.
  
Στόχος του Σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των επαγγελματιών που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με παιδιά θύματα εμπορίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Δίπλα στον Μάρκο, για όσο χρειαστεί!

Σε ηλικία 4 ετών, ο Μάρκος, διαγνώσθηκε ότι πάσχει από νευροβλάστωμα – όγκος κοιλίας μεταξύ συκωτιού και νεφρού. Ο μικρός Μάρκος νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Νοσοκομείο Παίδων, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο η θεράπων ιατρός του συνέστησε δίμηνη ογκολογική παρακολούθηση για να ελέγχεται η πορεία της υγείας του.

Οι γονείς του μικρού Μάρκου, άνεργοι και ανασφάλιστοι, απευθυνθήκαν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αιτούμενοι την οικονομική κάλυψη των ειδικών εξετάσεων, σε ιδιωτικό πολυϊατρείο, που θα πρέπει να υποβάλλεται ο γιος τους πριν τον προγραμματισμένο ογκολογικό επανέλεγχο.   

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Αθλητικές εκδηλώσεις για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

60 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & 1.307 ΑΘΛΗΤΕΣ
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1ου ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
«ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ», μία γιορτή από τα παιδιά για τα παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Απριλίου 2014 στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό, αφήνοντας μας τη χαρά και τη δύναμη της συμμετοχής των μικρών μας φίλων που αγωνίστηκαν αλλά και παρακολούθησαν τους 30 συνολικά αγώνες & των μεγάλων μας φίλων που έγιναν συνοδοιπόροι σε ακόμη μία προσπάθεια να σκορπίσουμε παιδικά χαμόγελα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ»
στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» 

Ευχαριστούμε θερμά τους 16 μικρούς και τους 95 μεγάλους φίλους μας, που με τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο και στους αγώνες δρόμου 1, 5 &10 χιλιομέτρων αγκάλιασαν την ομάδα του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τρέξαμε όλοι μαζί με στόχο να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα χιλιάδες παιδιά που μας έχουν όλους ανάγκη!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.



Η Κωτσόβολος συνεχίζει να προσφέρει «Χαμόγελα» και το 2014!
Για 2η συνεχή χρονιά η Κωτσόβολος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων και τον διπλασιασμό τους για την ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την ενέργεια συγκεντρώθηκαν στους κουμπαράδες των καταστημάτων  €11.594,80 ποσό που διπλασιάστηκε από την Κωτσόβολος με αποτέλεσμα να παραδοθούν στον Οργανισμό συνολικά €23.189,60.

Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνέλεξαν τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας και καθαριότητας για τις καθημερινές ανάγκες του Οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
   
   



 Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας πατήστε εδώ.




 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: