Τα «Επίκαιρα», στο τεύχος 123, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου παρουσιάζουν μια Εθνική συνολική πρόταση ανατροπής των δυσμενών δεδομένων.
Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών. Δύο προτάσεις εξόδου από την κρίση που μπορούν να αποτελέσουν το δίπτυχο της Λύσης της Σωτηρίας της Ελλάδας έχουν κατατεθεί ή συζητηθεί, χωρίς όμως να έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή από τις πολιτικές ηγεσίες.
Η πρώτη πρόταση, η οποία έχει τεθεί υπόψη των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.
Η πρόταση είχε διατυπωθεί από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα, καταρχάς στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του, πριν ο ίδιος βάλει την Ελλάδα στο μηχανισμό και αφορά μια ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου –στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης με μακροπρόθεσμη στρατηγική στόχευση, αλλά με γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη, τα οποία θα προκύψουν σε εγγύτερο χρονικό ορίζοντα, μεσοπρόθεσμα.
Η δεύτερη πρόταση αφορά την εύρεση της σωστής οδού, δικαστικής και πολιτικής, για την απαίτησης από τη Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:
- Τη αποκαλυπτική δημοσκόπηση της VPRC για το πώς «βλέπουν» οι Eλληνες τη Γερμανία με την επιμέλεια του Γιάννη Κορωναίου και την ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.
- Τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο Λάμπρο Καλαρρύτη, που με το μαχητικό του λόγο σχολιάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μας.
- Το ρεπορτάζ για την άγνωστη ατζέντα επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, από το Μανόλη Κοττάκη.
- Την ανάλυση του Ι. Α. Φωτόπουλου για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα.
- Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, που ενέχουν μεγάλους κινδύνους., όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Μάνου Ηλιάδη.
- Τη ζοφερή εικόνα που απεικονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου για την ανθρωπιστική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, μέσα από το ρεπορτάζ του Γιάννη Συμεωνίδη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου