Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30697 να βρείτε τη νέα υπουργική εγκύκλιο που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων που δεν έχουν παραληφθεί από ανήλικο ανάπηρο μέλος της οικογένειας.       
Ένα εξαιρετικά σημαντικό βίντεο για τα καθημερινά εμπόδια, την έλλειψη εξειδικευμένων προσωπικών βοηθών, την οικονομική εξαθλίωση και τα αδιέξοδα των μη αυτοεξυπηρετούμενων πολιτών με αναπηρία στην Ελλάδα, μέσα από τη ζωή της Κικής Τσακίρη  που έχει τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση / Amyotrophic Lateral Sclerosis ALS).       
Δείτε το βίντεο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30612          
Μια ενδιαφέρουσα είδηση για τον οργανισμό εργατικής κατοικίας, τα επιδόματα ενοικίου και τα στεγαστικά δάνεια βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=34339 στο http://news.disabled.gr/?p=34299 και στο http://news.disabled.gr/?p=34297         
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) περάτωσε τη διαδικασία παράβασης για την Ελλάδα και την Ιταλία μετά την αποκατάσταση των διαφορών ανάμεσα στα δύο φύλα από τις δύο αυτές χώρες. διαβάστε περισσότερα  στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30639       
Από δω και στο εξής τις συντάξεις  του  ΟΓΑ κατατίθενται  σε τραπεζικό λογαριασμό http://news.disabled.gr/?p=34367.          
Σε ένα κράτος που μπορούν να πέσουν  θύματα ιατρικών λαθών  και οι πλούσιοι και οι ισχυροί και οι διάσημοι  η ζωή γίνεται επικίνδυνη για όλους http://news.disabled.gr/?p=34365         
Και στο http://news.disabled.gr/?p=34353             
Με το δικαίωμα στην ευθανασία ασχολείται από χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου προσέφυγε ο σύζυγος παράλυτης Γερμανίδας, η οποία έχει στο μεταξύ πεθάνει με τη «βοήθεια» της ελβετικής Dignitas.           
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34349            
Η κρίση αυξάνει τη χορήγηση επιδομάτων ασθενείας και ανικανότητας προς εργασία http://news.disabled.gr/?p=34357               
Μην ξεχνάτε πως κάτω από το http://www.disabled.gr/ βρίσκεται μια τεράστια βιβλιοθήκη με άρθρα και βιβλία για όλες γενικά τις αναπηρίες, για την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, τη νομοθεσία, τις παροχές, τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.            
Στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύονται καθημερινά όλες οι νέες ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που μπορείτε να είσαστε πάντα ενημερωμένοι με όλα αυτά που σας αφορούν.             
Στο http://www.disabled.gr/forum/ βρίσκεται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία και είναι πρόθυμη να απαντήσει ακόμη και στα πιο πολύπλοκα ερωτήματα και απορίες.              
Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 μπορείτε να διαβάσετε και το έντυπο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που από εδώ και στο εξής διακινείται και σε μορφή .PDF μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές του καταχωρήσεις.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: