Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΚΘΒΕ: Ανεμοδαρμένα Ύψη ΠΡΕΜΙΕΡΑ - Big Day Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
«Ανεμοδαρμένα Ύψη» Πρεμιέρα - Big Day Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ
Έρχεται το 2ο Big Day - Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Είσοδος Ελεύθερη!
Με ένα αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής δραματουργίας, συνεχίζονται τα Big - Days την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Η σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ, παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Ένα έργο που γράφτηκε το 1907 και αποτελεί μέχρι σήμερα ορόσημο της μπελ επόκ, καθώς είναι συνώνυμο της γνήσιας φάρσας στα καλύτερά της για τους φρενήρεις ρυθμούς της και την επινοητικότητά της.
Με το Big Day - Αφιέρωμα στο μεγάλο Γάλλο συγγραφέα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να ακούσει και να μάθει για το έργο και την προσωπικότητα του αξεπέραστου “μάστορα” της φάρσας και των συζυγικών συνθέσεων, μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις, διαλέξεις, συζητήσεις, βιωματικά αλλά και θεατρικά εργαστήρια γεμάτα παιχνίδι για τους μικρότερους φίλους του Θεάτρου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΖΩΡΖ ΦΕΝΤΩ >>

Έρχονται τα «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
Είμαστε παράξενοι οι άνθρωποι,
από τη μια μας τρομάζουν τα φαντάσματα
κι από την άλλη δεν αντέχουμε να μη μας κυνηγάνε…
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το πιο πολυδιαβασμένο έργο της αγγλικής λογοτεχνίας και μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, το οποίο έγραψε όταν ήταν μόλις 29 ετών, έναν χρόνο πριν πεθάνει, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την Τέχνη, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Ήρωές του τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ και σημαδεύονται από τον ανεκπλήρωτο έρωτα του Χήθκλιφ και της Κάθριν. Έναν έρωτα που οδήγησε στην ολοκληρωτική καταστροφή και των δύο σπιτιών.

Προπώληση Εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές μας εδώ >
Το Πρόγραμμα παραστάσεων βρίσκεται εδώ >

Δεν υπάρχουν σχόλια: