Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Η φοροκαταιγίδα δροσίζει τη Χαριλάου Τρικούπη

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Ανέλπιστο... δώρο παρέλαβε ξαφνικά η Χαριλάου Τρικούπη.
Λίγο πριν την ώρα της κρίσης εντός του ΠΑΣΟΚ -όπως χαρακτηριστικά σχολίασε κορυφαίο στέλεχος- η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας νέα φορολογικά μέτρα, χάρισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη μία ευκαιρία, μήπως και ανακάμψει ενόψει των ευρωεκλογών.
Η αναγκαστική προσγείωση της κυβέρνησης στα οικονομικά αδιέξοδα, που η ίδια προκάλεσε, δημιουργεί πια νέα δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ και στην κρίσιμη «εσωτερικά» συγκυρία έρχεται να αυξήσει τις προσδοκίες των πολιτών για τον ρόλο που επιβάλλεται να διαδραματίσει ως αντιπολίτευση. Στο συρτάρι
Τα άλυτα, ουσιαστικά, εσωκομματικά προβλήματα φαίνεται ότι μπαίνουν προσωρινά στο συρτάρι.
Στελέχη και βουλευτές κατανοούν ότι σ' αυτή τη συγκυρία θα ήταν τουλάχιστον άστοχη μια κίνηση που δεν θα παρέπεμπε απευθείας στην αντιμετώπιση της σφοδρής κυβερνητικής επίθεσης στις «τσέπες» των πολιτών και μόνο σ' αυτή. Το διάστημα μεταξύ 3ης του Σεπτέμβρη και της εμφάνισης του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αξιολογείται στη Χαρ. Τρικούπη ως η περίοδος κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να εγκαταλείψει την «ενδοσκόπηση» και να ακολουθήσει μια πορεία, που δεν κατάφερε ως κόμμα εξουσίας να ανακαλύψει επί τέσσερα χρόνια. Το σύνολο των στελεχών αλλά και το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και ότι οι νέες δημοσκοπήσεις θα αποτυπώνουν ανάγλυφα την γκρίζα κατάσταση για αυτή.
Πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί -υπό προϋποθέσεις πάντα- να απαγκιστρωθεί από την παράλληλη με τη ΝΔ κατηφορική πορεία και σταδιακά να διαγράψει ανοδική τροχιά. Ανησυχούν ωστόσο για το αποτέλεσμα ενός ακόμη νέου «ξεκινήματος» του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν ξεχνούν σειρά αντίστοιχων άκαρπων πρωτοβουλιών από την ηγεσία, οι οποίες κατέληξαν σε εσωκομματική περιδίνηση. «Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ηγεσία, ούτε για κανέναν από μας, που εξακολουθεί να θέλει να παρουσιάζεται στυλοβάτης της παράταξης», επισημαίνει σε όλους τους τόνους έμπειρο στέλεχος.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: