Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ιός “τρύπωσε” στο κινητό και τρέλανε το... λογαριασμό!

(ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ http://www.makthes.gr/)
Ενας ιός που φαίνεται ότι προσέβαλε συσκευή τηλεφώνου ή τηλεφωνική σύνδεση, φουσκώνοντας το λογαριασμό του χρήστη, έγινε αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ συνδρομήτριας και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Η συνδρομήτρια είναι αποφασισμένη να προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας από την εταιρεία αποζημίωση για την ψυχική οδύνη, την οποία, όπως υποστηρίζει, υπόκειται και για το λογαριασμό των 1.283,61 ευρώ που καλείται, αδίκως κατά την ίδια, να πληρώσει. ΚΑΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η αντιπαράθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κ. Αλεξάνδρα Χαλκίδου διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο πραγματοποιούσε μόνο του κλήσεις.
“Είδα να σβήσει ξαφνικά το λαμπάκι της οθόνης και πηγαίνοντας στο μενού κληθέντες αριθμοί είδα γραμμένους αριθμούς που δεν είχα καλέσει.
Κάποιοι γνωστοί μου, μάλιστα, μου είπαν ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα από μένα ή μήνυμα σε διάφορες ώρες της ημέρας, ενώ δεν τους είχα πάρει”, περιγράφει η κ. Χαλκίδου.
Η ίδια απευθύνθηκε σε κατάστημα της εταιρείας Vodafone, απ’ όπου είχε προμηθευτεί τη συσκευή και έκανε σύνδεση τον Ιανουάριο του 2008, αναφέροντας το περιστατικό. Εκπρόσωπος της εταιρείας κράτησε τη συσκευή και την απέστειλε για έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι “έχει κολλήσει ιό το κινητό”, όπως αναγράφεται στο σχετικό παραστατικό ελέγχου, με ημερομηνία 10 Απριλίου 2008.
Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα δεν αναγράφηκε ο εντοπισμός του ιού. Η… ΛΥΠΗΤΕΡΗ Η κ. Χαλκίδου έλαβε ειδοποίηση τον Αύγουστο, με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2008, ότι οφείλει στην εταιρεία 1.283,61 ευρώ για το λογαριασμό του κινητού, το οποίο, σημειωτέον, είχε κλειστό για ένα διάστημα το Μάρτιο, ενώ για κάποιο μετέπειτα διάστημα το χρησιμοποιούσε με φραγή εξερχόμενων κλήσεων.
Παρά τη φραγή, στον αναλυτικό λογαριασμό της φαινόταν ότι είχε αποστείλει μηνύματα. “Δεν μπορώ να δεχτώ να πληρώνω κάποιες αδυναμίες των δικτύων των εταιρειών.
Πιθανών ο ιός να εισέβαλε από μηνύματα που μου έστελναν συνεργαζόμενες εταιρείες με τη Vodafon.
Άλλωστε, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο, μπορεί η εταιρεία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία μας και να τα δίνει σε άλλες εταιρείες.
Μπορεί να έγινε παρέμβαση και μέσα στο κεντρικό δίκτυο”, τονίζει η κ. Χαλκίδου, η οποία κάνει λόγο για ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβληθεί από την ημέρα διαπίστωσης του ιού. “Σταμάτησα τη δουλειά μου, αφού υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας, και άρχισα να ψάχνω από το Μάρτιο τι έχει συμβεί.
Βρήκα κακή αντιμετώπιση από όποιον απευθυνόμουν στην εταιρεία”, δηλώνει η κ. Χαλκίδου. ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Οι εκπρόσωποι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κατά της περιγραφές της καταγγέλλουσας, έριξαν ευθύνες στην εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή, τη Sony Ericson, ενώ η κατασκευάστρια επέρριψε ευθύνες στη Vodafone.
“Η συσκευή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσβληθεί από ιό”, απαντά εκπρόσωπος του τεχνικού τμήματος της Sony Erricson.
“Τα αρμόδια τμήματα έκαναν έρευνα και διαπιστώθηκε ότι οι αμφισβητούμενες κλήσεις έχουν καταγραφεί στα μαγνητικά αρχεία της εταιρείας μας και συμφωνούν με το λογαριασμό”, απαντά από την πλευρά της η κ. Χριστίνα Τσιρογιάννη, διευθύντρια εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone.
“Εμείς διαπιστώσαμε ότι οι κλήσεις έχουν όντως πραγματοποιηθεί και χαρακτηρίζονται τεχνικά ορθές.
Εάν έγιναν από λάθος χειρισμό συσκευής, από πρόβλημα στη συσκευή ή από οτιδήποτε άλλο, δεν το γνωρίζουμε”, τονίζει η κ. Τσιρογιάννη.
Το ζήτημα τελικά πιθανόν να λυθεί στα δικαστήρια, καθώς, όπως λέει η κ. Χαλκίδου, “θα προσφύγω στη δικαιοσύνη σε βάρος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας”. ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Εκτός του ιού, που κατά τον τεχνικό έλεγχο προσέβαλε το κινητό της κ. Χαλκίδου, η ίδια δέχτηκε από τη Vodafone φουσκωμένο λογαριασμό και για σύνδεση ίντερνετ που είχε με την εταιρεία.
Η σύνδεση ήταν στο όνομα συνεργάτη της από τις 20 Ιανουαρίου 2008.
Η κ. Χαλκίδου έλαβε μετά διμήνου λογαριασμό 1.092,88 ευρώ, που δεν μπορούσε η ίδια να αιτιολογήσει, καθώς δεν είχε κάνει συχνή χρήση, όπως φαινόταν και από τον πίνακα δεδομένων της σύνδεσης.
Παραπονέθηκε στη Vodafone και τελικά διαγράφηκε από το λογαριασμό το ποσό των 950,05 ευρώ, που ενδεχομένως χρεώθηκε από λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: