Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2008
Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα τη « Μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς » και συγκεκριμένα για την καθυστέρηση έκδοσης της ατομικής κάρτας δωρεάν μετακινήσεων των ΑΜΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το έτος 2008.
«Τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού μας συνόλου και χρέος όλων μας, πολιτών και πολιτικών, είναι να τους παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να νιώθουν ότι ζούνε πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία » αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας, και ερωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς
«Για ποιο λόγο δεν έχει εκδοθεί έως τώρα η κάρτα μετακίνησης ΑΜΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη δωρεάν μετακίνησή τους και εάν προτίθενται να επισπεύσουν τις διαδικασίες επίλυσης αυτού του ζητήματος, ώστε να αποδείξουμε εμπράκτως ότι ως κοινωνία λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτών των συμπολιτών μας και ότι αντιμετωπίζουμε την αναπηρία ως συλλογικό κοινωνικό ζήτημα ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: