Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΧΙΛΙΕΣ & ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ με την Ανθή Θάνου και το Ζιάντ Ρατζάμπ (στο Αβγό)

Η νύχτα του πεπρωμένου
Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική : Ziad Rajab, Παναγιώτης Κούλελης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00
ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Kρατήσεις θέσεων και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ
“κάθε παραμύθι στις χίλιες και μια νύχτες αρχίζει με την εμφάνιση του πεπρωμένου”
Πιέρ Πάολο Παζολίνι
Οι "Χίλιες και Μία Νύχτες" αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή στο δυτικό κόσμο έργα της αραβικής λογοτεχνίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρωτοποριακός και πλούσιος ποιητικός λόγος, οι ψαλμωδίες, τα τραγούδια, οι θρήνοι, οι ύμνοι, οι προσευχές, οι επικλήσεις, οι γρίφοι και τα σχόλια που παρέχονται από τους χαρακτήρες των ιστοριών είναι μοναδικά στην αραβική έκδοση της συλλογής. Μερικά είναι σύντομα όσο μία γραμμή, ενώ άλλα εκτείνονται σε δεκάδες γραμμές.
Η ωραία Σαχραζάτ αρχίνησε να λέει ιστορίες και παραμύθια στο χαλίφη Σαχριάρ για να γλιτώσει τη ζωή της.
Μια από τις ιστορίες που αφηγήθηκε στο χαλίφη ήταν κ αυτή του Νουρ Εν Ντιν και της όμορφης σκλάβας του της Ανίς Ελ Γκαλίς. Μια στιγμή ανταμώθηκαν οι ματιές τους και η αγάπη έστησε το δίχτυ της. Μια ματιά και οι καρδιές γέμισαν αναστεναγμούς, βάσανα και καημούς. Μια νύχτα λοιπόν και ... ξετυλίγονται οι σκληρές και συνάμα τρυφερές περιπέτειες τους... η νύχτα του πεπρωμένου!
Περισσότερα για το Ζiad ΕΔΩ
Ανθή Θάνου
Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1999 συμμετέχει στην ομάδα Τρισεύγενοι και μπαίνει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης.
Από το 2002 αφηγείται επαγγελματικά σε συνεργασία πάντα με τον Παναγιώτη Κούλελη, αυτοδίδακτο μουσικό, που τη συντροφεύει στη ζωή και στα παραμύθια
Συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζονται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, φτιάχνοντας προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκαν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας βιβλιοθηκών), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή παραμυθιού στη Κέα,φεστιβάλ Καλλιπεύκης) και στο εξωτερικό (στο φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο).
Συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Η Ανθή και ο Παναγιώτης ταξιδεύουν, αφηγούνται, συλλέγουν παραμύθια.
Διοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσουν την τέχνη τους και να μοιραστούν ιστορίες με άλλους.
Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης) και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε 'γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON».
Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με αποστολή email στο avgo@music-village.gr ή αποστολή sms στο 6973 578 422.
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.