Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Let's do it Καλαμαριά 2012

Με τη συμμετοχή 170 εθελοντών αλλά και μεμονωμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμαριά, η Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια «Let' s do it», που είχε σαν στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Οι εθελοντές, στους οποίους μοιράστηκαν νερά και αναψυκτικά συγκεντρώθηκαν το στις 9 το πρωί στο χώρο του πολυχώρου «Remezzo» και συντονίστηκαν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας. Χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν όλο το παραλιακό μέτωπο από το Καραμπουρνάκι έως τη Ρέμβη, συγκεντρώνοντας περίπου 100 σακούλες σκουπίδια.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας διέθεσε στους εθελοντές σακούλες, γάντια μιας χρήσεως και εργαλεία, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρχαν δύο λεωφορεία του Δήμου τα οποία τους μετέφεραν από το σημείο συνάντησης στις ακτές και από τις ακτές μετά το πέρας της δράσης πίσω στο σημείο εκκίνησης. Επίσης ο Δήμος (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) διέθεσε στους εθελοντές και μπλουζάκια με το λογότυπο του Δήμου Καλαμαριάς. Στο τέλος απονεμήθηκαν σε όλους έπαινοι συμμετοχής.
Στην προσπάθειά μας συμμετείχαν οι ακόλουθοι φορείς, σχολεία, σύλλογοι:

1) 10ο Δημοτικό Σχολείο

2) 20ο Δημοτικό Σχολείο
3) 6ο Γυμνάσιο
4) 9ο Γυμνάσιο
5) 1ο Σύστημα Προσκόπων Καλαμαριάς
6) Εθελοντική Ομάδα Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Καλαμαριάς
7) Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "Η Αντηρίδα"
8) Όμιλος Φίλων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης Εθελοντισμού Καλαμαριάς
9) Σύλλογος Αλιέων Καλαμαριάς "Άγιος Νικόλαος"
10) Πολιτιστικός Σύλλογος "Πόντος"
11) Σύλλογος "Αγάπη"

Δεν υπάρχουν σχόλια: