Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΔΡΟΜΟΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Η κατασκευή της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Πολυγύρου (μέχρι τον κόμβο Αγ. Δημητρίου) εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013» του υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης, του Μέτρου 125Α.5 βελτίωση «προσπελασιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (Αγροτική Οδοποιία)» συνολικής δαπάνης 5.100.000,00€ εκ των οποίων 3.614.730,00€ είναι από κοινοτικούς πόρους και 1.485.630,00€ από Εθνική Δημόσια Δαπάνη.
Η απόφαση ένταξης του έργου υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Δ. Παπαγιαννίδη με αριθμό πρωτοκόλλου 11066/3-12-08. Το εν λόγω έργο που αφορά τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου σε όλο το μήκος, την κατασκευή τεχνικών έργων οδοστρωσίας – ασφαλτικά, σήμανση και ηλεκτροφωτισμό κόμβου θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής Πολυγύρου – Ορμύλιας, δημιουργούνται συνθήκες άμεσης και ασφαλούς προσπελασιμότητας σε πλήθος αγροτεμαχίων προς όφελος των αγροτών αλλά και άμεση σύνδεση Ορμύλιας – Πολυγύρου προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής. «Η κατασκευή του δρόμου αυτού κόστους 5.100.000,00 καθώς και ο ήδη εγκριθείς δρόμος Ριζά - Πλατανοχώρι κόστους 4.330.000,00€ δημιουργούν δύο ισχυρούς νέους άξονες ανάπτυξης αγροτικών περιοχών βελτιώνοντας και ενισχύοντας σημαντικά το υπάρχον σύστημα αγροτικών δομών. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που κάτω από δύσκολες σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο οικονομικές συνθήκες καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 9.430.000,00€ για την βελτίωση της ζωής των αγροτών του Νομού μας αλλά και όλων των κατοίκων των εν λόγω περιοχών δημιουργώντας συγχρόνως και συνθήκες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος.
Ο αρμόδιος Αντινομάρχης Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του τόνισε:
«Η Διοίκηση της Νομαρχίας πιστή στις δεσμεύσεις και στο πρόγραμμά της, συνεχίζει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε όταν αυτές ολοκληρωθούν να έχουμε πετύχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού στο σύνολό του αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: