Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 5+1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΚαμπανάκι για τη δεύτερη πράξη Αρον άρον να κλείσει το τραύμα Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ Να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, με την κατάθεση του πορίσματος την Παρασκευή, αφού οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνεται εκ μέρους της πέφτει στο κενό όσο παραμένει ανοιχτή αυτή η πληγή για τη Ν.Δ. που την εκθέτει στην κοινή γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι στο πόρισμα της πλειοψηφίας (κάθε κόμμα θα καταθέσει το δικό του) να γίνεται μια γενικόλογη αναφορά περί ευθυνών και να καταγράφονται κάποιες από αυτές, χωρίς όμως να εξατομικεύονται σε πολιτικά πρόσωπα ώστε να ενοχοποιηθούν υπουργοί της Ν.Δ.
Ευθύνες θα καταλογίζονται σε γνωμοδοτικά συμβούλια, στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα καταλογιστούν κάποιες ευθύνες στην Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη. Στο εσωτερικό της Ν.Δ., πάντως, πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν να αναγνωρίσει η κυβέρνηση ότι υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες, ώστε η ομολογία αυτή να λειτουργήσει θετικά στην κοινή γνώμη, η οποία, όπως έχουν δείξει όλες οι μετρήσεις, είναι πεπεισμένη ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών.
Την άποψη περί αναγνώρισης τουλάχιστον πολιτικών ευθυνών έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Β. Μεϊμαράκης, ο Ν. Καραχάλιος (συνέντευξη στη σελ. 18) αλλά και αρκετοί βουλευτές.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: