Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

«Κίνημα» κατά Αλογοσκούφη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚορυφαίοι υπουργοί πιέζουν το οικονομικό επιτελείο ζητώντας να υπάρξει «κοινωνική στροφή» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Ενδοκυβερνητικό μέτωπο, στη γραμμή Σουφλιά, δημιουργείται κατά του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη.
Κορυφαίοι υπουργοί σπεύδουν να συνταχθούν με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και ασκούν με τον τρόπο τους πίεση όχι μόνον στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και στο Μαξίμου, ζητώντας να υπάρξει «κοινωνική στροφή» στην οικονομική πολιτική.
Η πίεση αυτή κορυφώθηκε χθες εν όψει και της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν ακόμη και στο παρά πέντε ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει στην εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Συνεργάτες του κ. Καραμανλή έως χθες το βράδυ διαβεβαίωναν ότι ο Πρωθυπουργός έχει απορρίψει κάθε πρόταση για αυξήσεις πέραν εκείνων που προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού ή για νέα επιδόματα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, κρίνοντας ότι τέτοιες κινήσεις «είναι ανεύθυνες» και μπορούν αυτή την ώρα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Η τακτική αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι οδηγεί σε ένα μεγάλο ενδοκυβερνητικό ρήγμα.
Αρκετοί υπουργοί θεωρούν «αδιέξοδη» την πολιτική Αλογοσκούφη και υποστηρίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνον να υπάρξει «ομπρέλα προστασίας» των φτωχών νοικοκυριών, αλλά και να ενισχυθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να τονωθεί η απασχόληση και να διατηρηθεί ένας ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: