Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
5ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΔΕΛΗ Το 5ο πέρασμα του όρους Δραγουδέλη θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.
Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Οργανισμό Σιθωνίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» και το Γυμνάσιο -Λύκειο Αγ. Νικολάου. Στην 5η διοργώνση αναμένεται να συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας από τη Χαλκιδική και άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, που θέλουν να περπατήσουν στο βουνό και γνωρίσουν τη φύση και το περιβάλλον της ορεινής Σιθωνίας.
Παράλληλα, το πέρασμα του Δραγουδέλη θα γίνει με άλογα και με ποδήλατα σε ειδικές διαδρομές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπικτίδη, η εκδήλωση έχει στόχο να βγάλει τον κόσμο στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει τον Δραγουντέλη γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή.
Επίσης να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους αναφορικά με το δασικό πλούτο της περιοχής. Υπάρχουν τέσσερις (4) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα:
ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
- Μία μεγάλη, με αφετηρία τη Βουρβουρού και τερματισμό στον Παρθενώνα (συνολικού μήκους περίπου 18 χλμ)
- Μία μεσαία, με αφετηρία την Ζωοδόχο Πηγή και τερματισμό στον Παρθενώνα (συνολικού μήκους περίπου 8 χλμ).
- Μια “παιδική”, Παρθενώνας – Άγιος Αθανάσιος – Παρθενώνας (συνολικού μήκους 2 χλμ.) και μία ταυτόσιμη με την ποδηλατική από το εξωκλήσι του Αγίου Πάυλου μέχρι τον Παρθενώνα, 18 χιλιομέτρων.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- Αφετηρία το ξωκλήσι Αγ. Παύλου Νικήτης και τέρμα ο Παρθενώνας (συνολικού μήκους 18 χλμ.)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΑΛΟΓΑ
- Αφετηρία ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός και τερματισμός ο Παρθενώνας (συνολικού μήκους 25 χλμ) .
Οι διαδρομές θα καλύπτονται ιατρικά από ασθενοφόρα και γιατρούς με φαρμακευτικό υλικό. Στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής θα υπάρχουν και αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης που θα ενημερώνονται σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος από το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης επέμβασης στο οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι συμμετέχοντες μέσω του κινητού τους.
Στο τέλος των διαδρομών, γύρω στις 13.00, με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα, στον οποίο καταλήγουν όλες οι διαδρομές, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με κέρασμα για τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: