Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας παρουσιάζει τα νέα του βιβλία

διαβάστε ένα ανατριχιαστικό θρίλερ που θα ταράξει τις νύχτες σας... Όταν η πτήση 753 από το Βερολίνο προσγειώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τη φρίκη που προμηνύεται.
Η κατάρρευση των συστημάτων επικοινωνίας του υπερσύγχρονου Μπόινγκ σημαίνει συναγερμό στον πύργο ελέγχου, ενώ οι θύρες του αεροσκάφους παραμένουν ερμητικά κλειστές. Όλοι οι επιβαίνοντες φαίνεται να είναι νεκροί, χωρίς εμφανή τραύματα, και οι επιδημιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων καλούνται να διαπιστώσουν τι συνέβη. Προς μεγάλη τους ανακούφιση, ανακαλύπτουν τέσσερις επιζώντες, που όμως δε θυμούνται τίποτα. Ένα εβένινο κιβώτιο γεμάτο χώμα που βρίσκεται μυστηριωδώς στο φορτίο του αεροπλάνου, για να εξαφανιστεί αργότερα ως δια μαγείας, όπως και η παράξενη οργανική ουσία που καλύπτει σχεδόν από άκρη σε άκρη το εσωτερικό του Μπόινγκ δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά.
Απ ό,τι φαίνεται, όμως, ένας ηλικιωμένος έμπορος, άλλοτε καθηγητής λογοτεχνίας και λαογραφίας της Ανατολικής Ευρώπης, ο Αβραάμ Σετρακιάν, έχει τις απαντήσεις, αν και η ιστορία με τα βαμπίρ που διηγείται ακούγεται αρχικά εξωπραγματικήΜια γοητευτική περιήγηση στους τόπους που σημαδεύτηκαν από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία διηγείται γλαφυρά μια γυναίκα που τα έζησε σε όλη τους την ένταση. Η Σοφία, ορφανή από μητέρα, ύστερα από επιδρομή κομιτατζήδων στο χωριό της στη Μακεδονία, πουλιέται από τον πατριό της σε έναν προαγωγό και καταλήγει στην Οδησσό, όπου γνωρίζει τον πρίγκιπα Βαλόντια Αλεξέγιεβιτς και τον ακολουθεί ως γυναίκα του στην Αγία Πετρούπολη.
Όταν ξεσπά η Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Βαλόντια εκτελείται.
Εκείνη κατορθώνει να διαφύγει, μαζί με την πριγκίπισσα Αναστασία Ρομανόφ, και φτάνουν έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Σοφία αναγκάζεται να δουλέψει ως τραγουδίστρια σε νάιτ κλαμπ. Η μοίρα της την οδηγεί τελικά στην Αλεξάνδρεια.
Εκεί την ερωτεύεται το αφεντικό της, ο Λυμπεράκης Καρχσιούνης, και την παντρεύεται.
Μαζί του ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία εκείνος χάνει τη μικρότερη αδερφή του και η θλίψη τον καταβάλλει.
Θέλοντας να κάνει μια καινούρια αρχή, της προτείνει να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη. Αλλά έχουν αρχίσει ήδη να πυκνώνουν τα σύννεφα του Β΄ Παγκόσμιου ΠολέμουΑφεθείτε στη γοητεία του νέου βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου, κλάψτε και γελάστε με την ψυχή σας, τραγουδήστε μαζί με την Αρετή και... πετάξτε ως τα ουράνια. Ως εκεί που το όνειρο είναι η πραγματικότητα και οι άνθρωποι μπερδεύονται με τους αγγέλους. Η Αρετή, ένας άνθρωπος «κανονικός», ζει μια ζωή επίπεδη, ολιγαρκή, χωρίς εξάρσεις.
Η πρώτη νιότη της κύλησε χωρίς να το καταλάβει, και απέμεινε να τραγουδάει, σε λάθος τέμπο, για έναν έρωτα ανεκπλήρωτο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι μικροί μαθητές της και οι ενήλικοι συμμαθητές της από τη «Σαπφώ», τη χορωδία της. Απέναντί της στέκονται όσοι δεν την κατάλαβαν ποτέ: οικογένεια, φίλοι, πρώην, η μοίρα της η ίδια. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που Εκεί Πάνω, ένας νεοφώτιστος, φιλόδοξος άγγελος αναλαμβάνει την προστασία της.
Αυθόρμητος, άπειρος και γκαφατζής, ο φύλακας άγγελος παρακολουθεί έκπληκτος τις ραγδαίες αλλαγές στην προστατευόμενή του.
Το ίδιο και όσοι δεν έχαναν ως τότε την ευκαιρία να τη μειώσουν και να την πληγώσουν.
Με μια Αρετή καινούρια, αποφασισμένη να προχωρήσει, όλα αλλάζουν: η πραγματικότητα διαδέχεται το θαύμα και τα Αστέρια δεν είναι πια τόσο μακρινά.
Στην κυριολεξία Ποιος θα της δώσει το τέμπο να βρει τη μελωδία;Κανονικά, αυτοί που θα έπρεπε να την αγαπούν και μένουν και από πάνω της. Στην κυριολεξία.
Τότε εμφανίζεται Εκείνος από Παραπάνω.
Στην κυριολεξία. Και όλα αλλάζουν πορεία, η πραγματικότητα διαδέχεται τα θαύματα και τ Αστέρια δεν είναι τόσο μακρινά πια. Στην κυριολεξία όμως... Ποιος είπε ότι οι άγγελοι είναι μόνο στον ουρανό; Πότε είδατε το πιο ωραίο όνειρο; Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις με την αγάπη; Προσεχής Έκδοση. Σύντομα στα βιβλιοπωλεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: