Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival

Το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορεί να έριξε αυλαία, αλλά η αγάπη για το σινεμά δεν τελειώνει ποτέ! Το Φεστιβάλ είναι κάθε μέρα εδώ, με προβολές, αφιερώματα και εκδηλώσεις στο Ολύμπιον και στις αίθουσες του Λιμανιού. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε μαζί τις καλύτερες ταινίες!
-- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ --
Ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά, ο Μίκαελ Χάνεκε, επιστρέφει με μια ακόμη αριστουργηματικά σκηνοθετημένη, καυστικά επίκαιρη σάτιρα, την ταινία Happy End
-- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΓΡΟΣ ΣΟΥ --
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν (1924 - 1987), από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου, Remember This House, που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ Δεν είμαι ο νέγρος σου, που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ, είναι η επιτομή του «black power».
-- ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ --
Ιστορίες με φόντο γωνιές του κόσμου όπου οι άνθρωποι ζουν καθημερινά στην κόψη του ξυραφιού. Ιστορίες για την αγάπη, την καταπίεση αλλά και την ελευθερία, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο αφιέρωμα «Διασταυρούμενα πυρά στη Μέση Ανατολή».
-- ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ --
Καυγάς στο μπλοκ 99 του Σ. Κρεγκ Ζάλερ, μια περιπέτεια βγαλμένη από τα έγκατα της πιο σκοτεινής αμερικάνικης φυλακής με πρωταγωνιστή τον Βινς Βον σε ένα ρόλο έκπληξη! 
Μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης και ματαιότητας αφηγείται το φιλμ Αρδέννες του Ρόμπιν Προντ και επίσημη πρόταση του Βελγίου για το Όσκαρ Καλύτρης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
 
Η ταινία Μνήμες του Νίκου Καβουκίδη, ένα πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο βασισμένο σε ανέκδοτα πλάνα πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής 1936-1952.
Αναλυτικό πρόγραμμα
Kids Love Cinema: Μπάντι ο ροκ σταρ
Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού σκύλου μαστίφ, εκείνος θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα.
Facebook Event
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc: Free Lunch Society 
Τι θα κάνατε αν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο; Πριν λίγα χρόνια ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα φάνταζε ως ουτοπία. Σήμερα μοιάζει πιο εφικτό από ποτέ. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τις δυνατότητες και τις εμπειρίες μιας ιδέας που έχει κερδίσει ακόμη και την υποστήριξη του Mr Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ (αίθ. Σταύρος Τορνές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: