Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr

---
---

Μητροπολίτης Χαλκίδας για το σύμφωνο συμβίωσης: Καταντήσαμε τον άνθρωπο το πιο ευτελές είδος (ΒΙΝΤΕΟ)

O Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος μιλάει για το σύμφωνο συμβίωσης, το γάμο και την πολυτεκνία. Για την ομοφυλοφιλία είπε ΟΧΙ στο μίσος κατά των ανθρώπων αυτών..
Read More

Το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας

Του Aρχιμ. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκoς I. Μ. Πατρών
Δρος Κανονικού Δικαίου
Εν όψει της συζητήσεως και ψηφίσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου περί του συμφώνου συμβιώσεως,συμπεριλαμβανομένων και των ομοφύλων «ζευγαριών» ως νομίμων, θεωρώ απαραίτητο ως Ορθόδοξος κληρικός και θεολόγος να παραθέσω την από πάσης πλευράς αλήθεια γιο το αμφισβητούμενο από πολλούς, επιστήμονες και μη, θέμα της ομοφυλοφιλίας.
Read More

Τυφλός εκκλησιάζεται μαζί με το σκύλο-οδηγό του

Η Μελίτα, ήταν ένας απρόσμενος επισκέπτης στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα. Ο λόγος για ένα πανέμορφο σκυλί, οδηγό τυφλών, που πριν λίγες μέρες είχε την πρώτη του επαφή με το εκκλησίασμα, αλλά από το αμέσως επόμενο διάστημα αυτή η εικόνα θα είναι συχνή.
Read More

Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρυ: Αν τα παιδιά μου ήταν ομοφυλόφιλοι θα πήγαινα στο γάμο τους!

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ λέει ότι αν τα παιδιά του ήταν γκέι θα ήθελε να παραστεί στο γάμο τους και συμπληρώνει "πάντα θα τους αγαπώ"
Read More

ΣΟΚ! Ψαριανός: Μερικοί θρησκευόμενοι, ιεράρχες, που βρίζουν τους ομοφυλόφιλους είναι οι ίδιοι αδερφές του κερατά (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή τη προχθεσινή του εμφάνιση στην εκπομπή «Τί νέα;» ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε στον Βαγγέλη Χαρισόπουλο και τα «Καλημερούδια» για το σύμφωνο συμβίωσης, την Εκκλησία και σημείωσε μεταξύ άλλων πως το χασίς πρέπει να είναι ελεύθερο όπως το αλκοόλ.
Read More

Ο γέροντας Παΐσιος με έβγαλε από το αδιέξοδο

Το 1992 υπηρετούσα σε μια Μονάδα του Έβρου και διέμενα στο Διδυμότειχο.
Την εποχή εκείνη η σύζυγός μου, Μαρία, ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί και διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Read More

Η Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς στο Νέο Ψυχικό

H ενορία Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού και ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού υποδέχονται το σεπτό εικόνισμα της Παναγίας Ξενιάς από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Read More

Ποιος είναι ο Β.Πούτιν και ποια η διαφορά του με τους δυτικούς ηγέτες

Σύμφωνα με άρθρο σε ρωσική ιστοσελίδα, ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν έχει «ταράξει τα νερά» ολόκληρου του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος , φέρνοντας στην επικαιρότητα την ύπαρξη ενός πραγματικά χαρισματικού ηγέτη.
Read More

Πώς γνωρίζεται ο Χριστός ;

Οι περισσότεροι γύρω μας, αν τους ρωτήσουμε, θα μας πουν ότι ευλαβούνται και αγαπούν το Χριστό και συμφωνούν με τα προστάγματα Του. Το πρόβλημα τους είναι η Εκκλησία.
Read More

10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες του Έβρου (ΦΩΤΟ)

Άρχισαν οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, που πραγματοποιείται στις Φέρες του Έβρου, από 11ης έως 13ης μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. με θέμα· «Θράκη: Παρελθόν – παρόν – μέλλον».
Read More

Τι είπε ιερομόναχος του Αγίου Όρους στον Ευγένιο Ιονέσκο και του άλλαξε τη ζωή;

Πριν από μερικές δεκαετίες ο μετέπειτα διάσημος γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος.
Read More

Προσευχή για να Βοηθάει ο Χριστός την Οικογένειά μας

Έλα, Κύριε, να κατοικήσεις και να μείνεις μαζί μας…
Επιθυμούμε και Σε παρακαλούμε, να γίνεις Συ ο κηδεμόνας, ο σύντροφός μας, ο καλός μας σύμβουλος και διδάσκαλος, ο παντοδύναμος προστάτης και βοηθός και ο ιατρός των ασθενειών μας.
Δώσε, Κύριε, να βασιλεύει στο σπίτι μας το άγιο Θέλημά Σου.
Read More

Κερκύρας Νεκτάριος : «Ο σύγχρονος άνθρωπος εξετράπη από την κατά Θεόν ζωή»

Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Read More

Θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα κατά τον 19ο και 20ο αιώνα!

O Ιωάννης Πάλλιος, μονάκριβος γιος του Σπυρίδωνος καί της Αικατερίνης Ζ. Βρίκου,Όρθοδόξων Ελλήνων εγκατεστημέ­νων από χρόνια στην πόλη της μεσημβρι­νής Ιταλίας Βαρλέττα, στις αρχές Νοεμβρίου του 1861 και σε ηλικία οκτώ χρόνων, προσεβλή­θη από βαρύτατο τυφοειδή πυρετό και πήγαινε διαρκώς στο χειρότερο επί δεκαεπτά ήμερες παρ’oλα τα μέσα της ιατρικής. 
Read More

Τι πρέπει να αιτούμεθα τον Θεό και τι όχι;

«Εάν τις ίδη τον αδελφόν αυτού αμαρτάνοντα αμαρτίαν μη προς θάνατον, αιτήσει, και δώσει αυτώ ζωήν, τοις αμαρτάνουσι μη προς θάνατον. Έστιν αμαρτία προς θάνατον· ου περί εκείνης λέγω ίνα ερωτήση» (Α” Ιωάννου 5,16).
Read More

«Το χαμόγελο του παιδιού»: Ο φύλακας- άγγελος των παιδιών εδώ και 20 χρόνια

20 χρόνια πέρασαν από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Κόκκινη κάρτα" που έβαλε τα θεμέλια για να γίνει το όραμα του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου πραγματικότητα και να δημιουργηθεί το "Χαμόγελο του παιδιού".
Read More

Στόχος αγνώστων ο Μητροπολιτικός Ναός στο Ρέθυμνο(ΦΩΤΟ)

Στόχος αγνώστων έγινε ο Μητροπολιτικός Ναός στο Ρέθυμνο,καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι έβαψαν με σπρέι όλη τη νότια πλευρά του, γεμίζοντας την επιφάνεια με υβριστικά μηνύματα. 
Read More

Εκοιμήθη ο π. Χαρίτων Χαραλαμπίδης

Το πρωί της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2015 εξεδήμησε προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χαρίτων Χαραλαμπίδης,κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε αόκνως ως εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. 
Read More

Ποια είναι τα έξι «θανάσιμα αμαρτήματα» για την ανθρώπινη υγεία

Τη λίστα με τα έξι «αμαρτήματα» τα οποία σχετίζονται με τον πρόωρο θάνατο δημοσιοποίησαν μελετητές από το πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ μετά από σχετική έρευνα.
Read More

Άγιος Μεθόδιος: Το Ξανθό Γένος θα επικρατήσει στην Επτάλοφο και θα διώξει τους Τούρκους στα βάθη της Ασίας

«Καί εγερθήσεται ο Μ. Φίλιππος καί συγκροτήσουσι πόλεμον , οίος ου γέγονε πώποτε»
Άγιος Μεθόδιος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Πατάρων
Ο Άγιος Μεθόδιος μαρτύρησε από μαχαίρι οπαδού του αιρετικού Ωριγένη που καταδικάστηκε κατά την Ε΄ οικουμενική σύνοδο το 553 μ.Χ.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: