Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθελοντική Οργάνωση Δήμου Καλαμαριάς δραστηριοποιείται
Η Εθελοντική Οργάνωση του Δήμου Καλαμαριάς «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» με εμβέλεια δράσης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στη συνδρομή βοήθειας για την πρόληψη ατυχημάτων και καταστροφών λόγω ακραίων φυσικών φαινομένων (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί), ανασυγκροτήθηκε και δραστηριοποιείται. Η Οργάνωση παράλληλα αναλαμβάνει την ευθύνη για την ετοιμότητα εφόσον τα ακραία φυσικά φαινόμενα μπορούν να προβλεφθούν αλλά και για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που ενδεχομένως θα προκύψουν από μια τέτοια εξέλιξη.
Ο αριθμός των μελών της φτάνει σήμερα τα είκοσι οκτώ και αναμένεται να αυξηθεί.
Οι αρχικοί βραχυπρόθεσμοι στόχοι συμπυκνώνονται στην εκπαίδευση των νέων μελών, στη συνεχή εξάσκηση όλων των μελών και στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω Εθελοντική Ομάδα εντάχθηκε στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με αριθμό Μητρώου 32/2008 και οι δράσεις τους δεν περιορίζονται μόνο στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς. Για την ιστορία, η ομάδα ιδρύθηκε το 2003 με έδρα την Καλαμαριά έχοντας είκοσι τέσσερα ιδρυτικά μέλη.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρξε κάποια αδρανοποίηση της εθελοντικής ομάδας, για λόγους ανεξάρτητους από το θεσμό του εθελοντισμού και την προθυμία των μελών. Σήμερα όλα τα μέλη της Οργάνωσης παρακολούθησαν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, πρώτων βοηθειών και διάσωσης.
Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση καθώς και ασκήσεις για την πληρέστερη κατάρτισή τους. Οσοι πολίτες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, Έργων Συντήρησης & Σημάνσεων, και με τον υπεύθυνο υπάλληλο Χριστόπουλο Αθανάσιο, στο 2310 402207, fax 2310 415160 κατά τις ώρες λειτουργίας του Δημοσίου (06.30 - 14.00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: