Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ FIRE.GR Δελτίο τύπου απο την ΕΕΠΑ για την 2η συνάντηση Εθ. Πυρ/στων 23/10/2008 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντών Πυροσβεστών που διοργανώθηκε από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 στην αίθουσα συσκέψεων του Αρχηγείου Πυρ/κού Σώματος με την συμμετοχή εθελοντών από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η συνάντηση είχε ως κύριο στόχο να αναδείξει τα χρόνια θεσμικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθελοντικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων για την αναβάθμιση και προώθηση του θεσμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα Δημοσιάς Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Υπεύθυνος του ΠΑ.ΣΟ.Κ για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Σμυρλής, Ο Εκπρόσωπος του Συνασπισμού Παναγιώτης Πλούμης, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης, η Εκπρόσωπος της Γ.Γ.Π.Π. Παπακυριακού Άννα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ. Φίλιππος Παντελεάκος, ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Αττικής Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Γεν. Γραμ. Εκτελεστικού του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κύριος Δημήτριος Αφεντούλης και ο Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. Νικόλαος Διαμαντής. Αντιθέτως την συνάντηση δεν τίμησε με την παρουσία της η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ. η οποία αρκέστηκε στην αποστολή του Προϊσταμένου Β' Κλάδου Α.Π.Σ. για να αναγνώσει για δεύτερη φορά χαιρετισμό του Αξιότιμου Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Αθανάσιου Κοντοκώστα που είχε συνταχθεί και αναγνωστεί σε εκδήλωση του Δήμου Αμαρούσιο πριν από 3 μήνες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης επιδοθήκαν Τιμητικές Πλακέτες στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την ευγενική δωρεά 3000 στολών στο Π.Σ. για το Εθελοντικό Προσωπικό, την οποία παρέλαβε εκ μέρους του Ιδρύματος ο Γεν. Γραμματέας Εκτελεστικού του Κοινωφελούς Ιδρύματος.
Στον Περιφερειάρχη Π.Υ. Αττικής Αντιστράτηγο Απόστολο Γεροκώστα καθώς και στον Υποστράτηγο Π.Σ. ε.α. Νικόλαο Διαμαντή για την θερμή τους υποστήριξη στον θεσμό. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές εξαιτίας της διαχρονικής αδιάφορης στάσης των Πολιτικών και Φυσικών Ηγεσιών και ζήτησε την άμεση επίλυση τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ανεμπόδιστα το έργο τους.
Επίσης, κατήγγειλε την Ηγεσία του Π.Σ. για αδικαιολόγητη καθυστέρηση παράδοσης των στολών της δωρεάς στους εθελοντές, ενώ αυτές βρίσκονται πάνω από 3 μήνες στις αποθήκες τους Σώματος, την μη καταβολή του θεσμοθετημένου ειδικού εφάπαξ επιδόματος για την συμμετοχή συναδέλφων στις περσινές πυρκαγιές και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την απουσία της Φυσικής Ηγεσίας από την συνάντηση.
Στους χαιρετισμούς τους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου προσπάθησε να κρύψει την άγνοιά του στον θεσμό κάνοντας γενικές αναφορές στην ιδέα του εθελοντισμού, οι Εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Συνασπισμού αναγνώρισαν τα προβλήματα και δήλωσαν την συμπαράσταση τους προσθέτοντας ότι βρίσκονται στην διάθεση της Ένωσης για κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεωργιάδης ανέφερε επιπλέον ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στην βουλή για το θέμα των στολών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. αφού εξέφρασε την λύπη του για την απουσία της Φυσικής Ηγεσίας από την συνάντηση, αναγνώρισε την ύπαρξη των προβλημάτων, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού, δήλωσε την υποστήριξή του και κάλεσε τους εθελοντές να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λάτση ευχαρίστησε την Ένωση για την πρωτοβουλία της να τιμήσει το Ίδρυμα, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος που υλοποιείται μαζί με την τραπεζα EFG EUROBANK, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μη χορήγηση των στολών από το Σώμα, ενώ αυτές έχουν παραδοθεί προ πολλού δηλώνοντας ότι θα παρέμβει για το θέμα. Επίσης ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα σε συνεργασία με την ΕΕΠΑ προτίθεται να ενισχύσει περαιτέρω τους Εθελοντές Πυροσβέστες σύμφωνα με τις ανάγκες. Κατά την διάρκεια της βράβευσής του ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Αττικής συνεχάρη όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την προσφορά τους και την τιμή που του έγινε από την ΕΕΠΑ τονίζοντας ότι ο ίδιος στη μάχη δεν ξεχωρίζει Εθελοντή και Επαγγελματία ενώ ο Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. Νικόλαος Διαμαντής αφού δήλωσε ότι η τιμή πρέπει να αποδοθεί στους Εθελοντές για τα συνεχή έτη προσφοράς, πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται κοντά στην Ένωση σε ό,τι τον χρειαστούν. Το Δ.Σ. της ΕΕΠΑ ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Συνάντηση και δηλώνει ότι θα γνωστοποιήσει τις κινήσεις της με νεότερο Δελτίο Τύπου.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας
Ο Γεν. Γραμματέας Σεραφείμ Τσιουγκρής
Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής
Σωζοπόλεως 28,Αθήνα
ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Δεν υπάρχουν σχόλια: