Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο η Μπίλλειος στέγη νηπίων

Παρουσία του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη, του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, της προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Κυριακής Μπαλτατζή-Φοροπούλου, του πρώην δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου 2010, η Μπίλλειος Στέγη Νηπίων.                  
Στην τελετή των εγκαινίων μίλησε ο Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε το ζεύγος Μπίλλη για την ευγενική τους χειρονομία που όπως τόνισε, αποτελεί για το Δήμο σημαντική συμβολή και κομμάτι του πλούσιου κοινωνικού έργου που επιτελούν και τους απένειμε το ασημένιο καράβι της ΑΡΓΩ, σύμβολο του Δήμου Καλαμαριάς.              
Τις ευχαριστίες της εξέφρασε επίσης η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Φοροπούλου αλλά και ο πρώην δήμαρχος κ. Οικονομίδης. Ο κύκλος ομιλιών ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Αναστασίου Μπίλλη.                 
Η νέα στέγη νηπίων, η οποία κατασκευάστηκε σε οικόπεδο του Δήμου, με χρήματα του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη, αποτελεί ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό κτίσμα και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαλκηδόνος και Λευκωσίας.                    
Η υψηλή αισθητική, οι σύγχρονες υποδομές και οι εικαστικές παρεμβάσεις κάτω από την ίδια στέγη, δημιουργούν έναν ιδιαίτερα όμορφο χώρο μέσα στον οποίο τα νήπια θα ολοκληρώνονται και θα ωριμάζουν ως προσωπικότητες.                    
Το κτίριο αποτελείται από τρείς ορόφους συνολικού εμβαδού 902 τ.μ. και είναι πλήρως εξοπλισμένο με παιδαγωγικό υλικό ειδικών προδιαγραφών.                  
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αυλή του παιδικού σταθμού, όπου τοποθετήθηκαν παιχνίδια ειδικών προδιαγραφών και δάπεδο ασφαλείας, δημιουργώντας μια μικρή ονειρούπολη για τα παιδιά.                
Η Στέγη Νηπίων φιλοξενεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα 65 συνολικά νήπια, τα οποία μέχρι τώρα φιλοξενούνταν στον Παιδικό Σταθμό της οδού Κολοτούρου 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια: