Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τιμητική Διάκριση από το "Ψαλτήρι"

Τιμητική Διάκριση από το "Ψαλτήρι"
Το μουσικολογικό και εκκλησιαστικό περιοδικό "Το Ψαλτήρι" τίμησε τη Νεκταρία Καραντζή για την προσφορά της στη Βυζαντινή Μουσική Παράδοση και την Ορθόδοξη Εκκλησία, τον Σεπτέμβριο του 2010.  
Στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο εκατοντάδες πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσυνης στην Καλλιθέα Ορεινής Τριχωνίδας για να εορτάσουν την μνήμη της Οσίας αλλά και την επετειακή εκδήλωση ευκαιρία πέντε ετών εκδόσεως του περιοδικού "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ".


Παρόλες τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των βροχοπτόσεων η προσέλευση ήταν μεγαλειώδης και η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και συλλειτουργούντων των ιερέων: αιδεσ. π. Βασιλείου Δημοπούλου, αιδεσ. π. Ιωάννη Ραυτόπουλου, αιδεσιμ. π. Κωνσταντίνου Λαζαρίνη, αιδεσιμ. π. Παν. Ραυτόπουλου, αιδεσιμ. π. Ιωάννη Κολιώνη, αιδεσιμ. π. Αθανασ. Ραυτόπουλου. 
Με την παρουσία τους τίμησαν και λάμπρυναν την λειτουργία και την εκδήλωση ο πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελος π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ και ο πανοσιλογιώτατος ιεροκήρυκας π. ΜΑΞΙΜΟΣ. Ο χορός απέδωσε σε μαθήματα κλασικά με πατριαρχικό ύφος με χοράρχη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη κ. Απόστολο Παπαχρήστο και συμμετεχόντων των μουσικολογιωτάτων : πρωτοψάλτη κ. Λουκά Σκιαδά, πρωτοψάλτη κ. Θωμά Μωραίτη, πρωτοψάλτη κ. Παν. Βίγλα, πρωτοψάλτη κ. Κωστα Καμζέλα, πρωτοψάλτη κ. Ιωάννου Μυλωνά, λαμπαδαρίου κ. Πάνου Μήτσου.
Στο πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της κτήτορος του Ναού αειμνήστου διδασκάλισσας κ. Ευφροσύνης Παπαγαλάνη και πάντων των κεκοιμημένων αδελφών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: