Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 Παραστάσεις • Εργαστήρια



Τo ΚΘΒΕ στην 20Η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Ξεχωριστή η παρουσία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για ακόμη μια χρονιά ανάμεσα σε φορείς του βιβλίου και του πολιτισμού, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων και παρουσιάσεων, τόσο στο πλαίσιο του Γενικού Πολιτιστικού Προγράμματος και των Θεματικών Αφιερωμάτων όσο και στο πλαίσιο της Παιδικής – Εφηβικής Γωνιάς.
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, το ΚΘΒΕ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία παρακολούθησε την κεντρική εκδήλωση του γενικού πολιτιστικού προγράμματος «Ο Νίκος Μπακόλας τότε και τώρα» , η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Σοκόλη και με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, κ. Αστέρη Πελτέκη.


ΠΛΟΥΤΟΣ
Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία και μετάφραση / απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα, με την οποία θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.




Το «ταξίδι» θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Θέατρο Δάσους στις 3 & 4 Ιουλίου, για να ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 19 & 20 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Στο ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν». Στο θίασο συμμετέχει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στο μουσικό μέρος της παράστασης παίρνουν μέρος οι Χατζηφραγκέτα και η Nalyssa Green. Στην Παράβαση του έργου εμφανίζεται η Ιστορικός- Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου.

Τώρα και προσεχώς


ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΕΙΠΑΝΕ-ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ
Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
«Και αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο… Θέατρο!»
Έλα κι εσύ να επικοινωνήσεις, να μοιραστείς, να εξελιχθείς και να διασκεδάσεις!
Το ΚΘΒΕ, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του θέατρου, ξεκινάει και φέτος την αγαπημένη πια καλοκαιρινή δραστηριότητα των παιδιών που δεν είναι άλλη από το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο!
Αυτό το καλοκαίρι, οι μικροί συμμετέχοντες των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα επινοούν κάθε εβδομάδα τη δική τους παράσταση βασισμένοι στα έργα Ελλήνων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας.
Από 17|06 έως 19|07 και από 19|08 έως 6|08|2024, το Θέατρο ανοίγει την αγκαλιά του και προσκαλεί τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους σ’ έναν κόσμο έκφρασης, φαντασίας και δημιουργίας.
Ξεκινούν οι εγγραφές από τις 21 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: