Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Δήμητρα Θεοτόκη-Αλυφαντή
Διάσταση: 14 Χ 21 Σελίδες: 320 Κεντρική Διάθεση: Επτάλοφος ΑΒΕΕ Αφιερωμένο στους γιους της, με σκοπό όπως ομολογεί, να τους μεταδώσει την αγάπη που έχει για τον τόπο καταγωγής της την Κεφαλονιά, το νέο μυθιστόρημα της Δήμητρας Θεοτόκη-Αλυφαντή, που με τον τίτλο «Το άρωμα της Λεβάντας», έρχεται να προστεθεί στη σειρά των προηγούμενων επιτυχημένων μυθιστορημάτων της. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επτάλοφος» και αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία που είχε συνταράξει την Κεφαλονιά, την εποχή του απελευθερωτικού αγώνα των Επτανήσων από τον Αγγλικό ζυγό. Τα στοιχεία που συνθέτουν την συγκεκριμένη ιστορία, είναι αφ’ ενός η δολιότητα και το μίσος και αφ’ ετέρου η αγάπη και η αυταπάρνηση, ανάμεσα δε στα συγκρουόμενα αυτά συναισθήματα πάλλεται ποιός άλλος, από τον έρωτα; Άσχετα πάντως με την πλοκή του νέου μυθιστορήματος και τη γλαφυρή απόδοσή του, ένα είναι το βέβαιο.
Η Δήμητρα Θεοτόκη-Αλυφαντή, καθιερώνεται πλέον ως νουβελογράφος που διαβάζεται με πολύ πολύ ευχαρίστηση και αδιάπτωτο ενδιαφέρον, δικαιώνουσα πλήρως την πρόβλεψη του Τάσου Αθανασιάδη του συγγραφέα και ακαδημαϊκού, που όπως αποκαλύπτει στον πρόλογό της η συγγραφεύς, της είχε πει στα πρώτα βήματά της: «Αυτός ο δρόμος που ξεκίνησες είναι πολύ δύσκολος για να τον διαβείς. Να ξέρεις ότι θα συναντήσεις πολλές ανηφοριές.
Θα έχεις μπροστά σου κρίσεις, κατακρίσεις, επικρίσεις, αλλά και διακρίσεις. Εσύ να οπλιστείς με θάρρος. Μη σταματήσεις στις πρώτες δυσκολίες.
Να μη καμφθείς από τα χτυπήματα που θα δεχθείς.
Κι’ όταν θα φθάσεις εκεί που ονειρεύεσαι, θα έχεις αφήσει πίσω σου ένα έργο». Και πράγματι, όπως είχε προβλέψει ο Τάσος Αθανασιάδης, το έργο της συμπληρώνεται με βήματα σταθερά και όλο συχνότερα αν λάβουμε υπόψη, ότι ολοκληρώνονται άλλα δύο πονήματά της, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: