Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2009 Ώρα:14:30 Αθήνα: 09/10/2008 Συνάντηση της Υφυπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. με τους Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια. Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, η κυρία Colleen P. Graffy, Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Δημόσιας Διπλωματίας των Η.Π.Α., προκειμένου να συγχαρεί τους πυροσβέστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών, που έπληξαν την πολιτεία της Καλιφόρνια, το φετινό καλοκαίρι. Η κυρία Graffy, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνονται και περιβαλλοντικά θέματα, συναντήθηκε με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και εξέφρασε τη βαθιά της εκτίμηση για τη συνδρομή που παρείχε η Ελλάδα, στη χώρα της. Η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών, που ταλανίζει όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και να διαβεβαιώσει εκ νέου την ηγεσία του Π.Σ., ότι η συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.
Η κυρία Graffy συνεχάρη τους πυροσβέστες, που έλαβαν μέρος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις Η.Π.Α. και τους κάλεσε να ξαναεπισκεφθούν τη χώρα της, αυτή τη φορά για να απολαύσουν τις ομορφιές της. Σε ανάμνηση της επίσκεψής της, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας της επέδωσε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Σώματος. Φωτογραφίες από τη συνάντηση θα βρείτε στο site του Π.Σ. http://www.fireservice.gr/.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: