Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Το κραχ αγχώνει το Μαξίμου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ενώ γίνονται προβλέψεις σοκ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2009 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Συναγερμό στην κυβέρνηση προκαλεί το διεθνές χρηματιστηριακό κραχ που συμπαρασύρει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ προβλέψεις σοκ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2009 γίνονται τόσο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.
Με στόχο να καθησυχάσει καταθέτες και επενδυτές, το υπουργείο Οικονομίας προώθησε άμεσα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που αυξάνει στα 100.000 ευρώ την κρατική εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις, ενώ σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι είναι εγγυημένο το σύνολο των καταθέσεων.
Κορυφαίοι υπουργοί, ωστόσο, παραδέχονται ότι μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί διέξοδος για την κυβέρνηση και να καταφέρει να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, είτε με μια συντονισμένη προσπάθεια για τον έλεγχο της ακρίβειας στην αγορά είτε από τις όποιες παροχές ετοιμάζει, όπως το επίδομα θέρμανσης ή τη λειτουργία
του πολυδιαφημισμένου Ταμείου κατά της Φτώχειας.
Το άγχος του Μαξίμου- και του Πρωθυπουργού, όπως διαφάνηκε από την επίσκεψή του στο υφυπουργείο Εμπορίου - γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς από τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου προκύπτει ότι η πλειονότητα των πολιτών αποδίδει στην κυβέρνηση την κύρια ευθύνη για την έκρηξη της ακρίβειας και την επιδείνωση των οικονομικών δει κτών.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: