Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #516
Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα εθελοντισμού του επερχόμενου 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (6-15 Νοεμβρίου 2015). Ο εθελοντισμός, αποτελεί για το ΦΚΘ, βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας με τη ματιά πάντα στραμμένη στην έβδομη τέχνη. To Φεστιβάλ, μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία. 
 
 
17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών), οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.  
 
Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού
Η Προβλήτα Α΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμού, χώρος ζωντανός και φιλόξενος, αγαπημένο στέκι ανθρώπων κάθε ηλικίας, υποδέχεται μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Τις δράσεις υλοποιούν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α΄, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η αρχή γίνεται με τη Φθινοπωρινή Ισημερία, το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκπαιδευτικών και όχι μόνο δράσεων, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιεργαστούν, να ανακαλύψουν, να αισθανθούν και εντέλει να συνειδητοποιήσουν, ότι πολιτισμός και λιμάνι 
είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.  
 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη, Jules Dassin
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του Jules Dassin, που διοργανώθηκε από το 34ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-14 Νοεμβρίου 1993), και επανεκδόθηκε το 2000. Περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κριτικά κείμενα σημαντικών ελλήνων κριτικών, μια συζήτηση με τους Μιχάλη Δημόπουλο και Αχιλλέα Κυριακίδη και μια αναλυτική φιλμογραφία του αμερικανού-έλληνα Jules Dassin συμπληρώνουν την έκδοση.
Επιμέλεια έκδοσης: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σελίδες: 94
Γλώσσες: ελληνικά
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: