Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News

Υποστηρίξτε την περίθαλψη του Ούσκο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την υποστήριξή σας για τη φροντίδα του Ούσκο. Το ορφανό αρκουδάκι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα πρέπει να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ούσκο και θα ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.
Βοηθήστε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να φροντίσει τον Ούσκο, κάνοντας μία δωρεά. Η δωρεά μπορεί να γίνει σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα: IBAN No. GR6901102100000021048106351
ALPHA BANK: IBAN No. GR4101407040704002002002926
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN No. GR7001722380005238003349718
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε τη δωρεά online μέσω πιστωτικής κάρτας στη διεύθυνση http://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation
Κάντε μία δωρεά online
 Ο Ρώμος μεγάλωσε

Ο Ρώμος μας μεγάλωσε! Το ορφανό λυκάκι έχει πλέον ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του και ζει σε περιφραγμένο ελεγχόμενο χώρο. Τρέφεται με ώμο κρέας, δύο φορές τη μέρα, αν και του αρέσουν πολύ και τα μήλα. Καθώς η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι εφικτή, τον επόμενο χρόνο θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο του Λύκου.
Το νέο ημερολόγιο του 2016 είναι έτοιμο

Το νέο επιτραπέζιο ημερολόγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για το 2016 έφτασε. Μέσα από τις σελίδες του μπορείτε να γνωρίσετε σημαντικές στιγμές από τη δράση μας τους τελευταίους μήνες. Από τις περιπέτειες του μικρού Πάτρικ, τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, την προσπάθεια που κατεβλήθη για τον Ούσκο και άλλες πολλές στιγμές. Θα το βρείτε στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Τιμή: 7€
Αγοράστε το ημερολόγιο
Ο Πάτρικ ετοιμάζεται για την επανένταξ

Ο Πάτρικ το ορφανό αρκουδάκι που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει μεγαλώσει σημαντικά και ζυγίζει πλέον περισσότερα από 30 κιλά. Αυτή την περίοδο η ποσότητα της τροφής που του παρέχεται αυξάνεται σημαντικά για να μπορέσει να αποθηκεύσει το λίπος που θα χρειαστεί για τον χειμέριο ύπνο. Δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε ξηρούς καρπούς όπως κάστανα και καρύδια. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και με την πτώση της θερμοκρασίας να μειωθεί η δραστηριότητα του και να ξεκινήσει η διαδικασία του ύπνου, όπου θα διαμορφώσει την υπάρχουσα φωλιά του ή θα φτιάξει μια καινούρια.
Συνεχίζεται η ανάρρωση του Γιωργάκη

Ο Γιωργάκης, η αρκούδα που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβόλο όπλο στο Μέτσοβο και ζει πλέον σε ειδικό χώρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μεταφέρθηκε σε ένα χώρο 5 στρεμμάτων και ζει μόνος του προς το παρόν. Αγαπημένη του συνήθεια είναι να σκαρφαλώνει στα δέντρα, να τρώει καρπούς, κυρίως βελανίδια, και να σκάβει στο έδαφος. Καθημερινά τρώει περίπου 10-12 κιλά τροφής η οποία περιέχει μήλα, ροδάκινα, ψωμί, κ.α. Υπολογίζεται ότι θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο με τις υπόλοιπες αρκούδες το επόμενο καλοκαίρι.
«Έφυγαν» οι Πτολεμαίοι

Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Πτολεμαίος και η Πτολεμαΐδα δεν ζουν πια. Τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν τον Μάϊο του 2000 στο όρος Άσκιο από κυνηγό που εκπαίδευε τους σκύλους του, πέθαναν με διαφορά λίγων ημερών. Ο Πτολεμαίος τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω όγκων που βρέθηκαν και παρά τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε ήταν στο τελευταίο στάδιο. Λίγες ημέρες μετά το θάνατό του, οι φροντιστές στο Καταφύγιο των Λύκων βρήκαν νεκρή και την αδερφή του που πέθανε από φυσικά αίτια (λόγω μεγάλης ηλικίας). Υπερήλικες και οι δύο, σε ηλικία 15,5 ετών, ήταν πολύ απόμακρα ζώα και δύσκολα μπορούσε κάποιος επισκέπτης να τα παρακολουθήσει στο χώρο, καθώς απέφευγαν τους ανθρώπους.
Δύο θανατηφόρα τροχαία σε λίγες ημέρες

Δύο αρκούδες βρήκαν το θάνατο σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν με λίγες ημέρες διαφορά. Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κορομηλιάς στο ύψος του οικισμού Λεύκης διερχόμενο όχημα παρέσυρε και σκότωσε ένα αρκουδάκι. Το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2.00 π.μ. στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή στο ύψος της Expotan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: