Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Ιούνιος 2014

Αγαπητέ Αναγνώστη,
Διανύοντας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, ήδη ονειρευόμαστε χαλαρωτικές διακοπές που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε παραστάσεις. Αλλά κι αν αυτές αργούν ακόμη, δεν ξεχνάμε την πιο όμορφη εναλλακτική λύση: το διάβασμα! Ξεκουραζόμαστε. Ταξιδεύουμε. Διαβάζουμε! Καταδυόμαστε σε έναν ωκεανό νέων αλλά και παλαιότερων βιβλίων στο www.psichogios.gr και πραγματοποιούμε νοερές αποδράσεις. Παράλληλα επισκεπτόμαστε, ως τις 22/06, τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στα περίπτερα 63-66 της έκθεσης βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης, γνωρίζουμε τους αγαπημένους μας συγγραφείς από κοντά και αποκτούμε αντίτυπα με την υπογραφή τους. Εναλλακτικά, κάνουμε τη βόλτα μας από τις 20 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι ή επιλέγουμε ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των Εκδόσεων!

Το νέο σπιρτόζικο βιβλίο της Ελένης Δαφνίδη, ΜΟΝΑ, ΜΟΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;, υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο, ενώ πολύ ευχάριστο είναι το νέο της ανατύπωσης του απολαυστικού πρώτου της βιβλίου, Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ. Η Γεωργία Δεμίρη, γνωστή από τον χώρο των ΜΜΕ και αγαπημένη από τα προηγούμενα βιβλία της, θίγει με χιούμορ το θέμα του καταναγκαστικού γάμου στο βιβλίο της ΝΥΦΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ενώ η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη την οποία γνωρίσαμε με το βιβλίο της Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά «ράβει» δεξιοτεχνικά τον ΚΟΡΣΕ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ και φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπό μας.


Ιδανική συντροφιά για τις πιο καυτές μέρες του χρόνου είναι φυσικά οι πιο καυτές σελίδες της χρονιάς! Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με αισθησιακή διάθεση και «ανοίγουμε νέο κεφάλαιο» στον έρωτα με τις Εκδόσεις Τουλίπα!

Άλλη ιδανική λύση για τη ζέστη του καλοκαιριού είναι και τα crime μυθιστορήματα, αφού… υπόσχονται να μας παγώσουν το αίμα. Αυτό τον μήνα προτείνουμε τα κατάλληλα βιβλία για τους «κατά συρροήν αναγνώστες»: ο πατριάρχης της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας Χένινγκ Μάνκελ μάς ξεναγεί στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ, του παγκοσμίου φήμης πρωταγωνιστή του. Η Έμιλι Μπαρ, που αποτελεί ιδανική επιλογή για τους θαυμαστές της Τζίλιαν Φλιν, μας συνοδεύει στη ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ, όπου δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα τρένο προς την Κορνουάλη, αλλά μόνο ο ένας θα αποβιβαστεί. Παράλληλα, η Σάρα Μπλέντελ, η βασίλισσα του φινλανδικού crime, μας προκαλεί με το ΛΕΓΕ ΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ. Τέλος, το ιδιόρρυθμο συγγραφικό δίδυμο Έρικ Αξλ Σουντ, που σαρώνει τις λίστες των μπεστ σέλερ διεθνώς, μας χαρίζει το δεύτερο μέρος της τριλογίας της Βικτόριας Μπέργμαν που έχει περιγραφεί ως «πιθανόν το καλύτερο που έχει συμβεί σε αυτό το λογοτεχνικό είδος μετά τον Στιγκ Λάρσον, ίσως μάλιστα και πριν από αυτόν».



Φέτος, η επέτειος των 35 χρόνων της εταιρείας μας συνοδεύτηκε από πολλές τιμητικές διακρίσεις: το βιβλίο της αγαπημένης μας Καίτης Οικονόμου, Η ΚΑΡΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ, κέρδισε την πρώτη θέση στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014 στην κατηγορία Μεγάλες Συγκινήσεις, ενώ στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2014 τιμήθηκαν τα βιβλία Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ της Γλυκερίας Γκρέκου με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους και ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ της Βούλας Μάστορη με το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου για Παιδιά! Θερμά συγχαρητήρια στις νικήτριές μας!

Με περισσότερες από 950 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book που αυξάνονται καθημερινά απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!

Όταν έχουμε ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, τότε καλούμαστε όλα τα παιδιά -κάθε ηλικίας- να αναλάβουμε δράση! Επιλέγουμε εξαιρετικούς παιδικούς τίτλους, όπως τη ΛΟΤΑ, αλλά και τον ΑΤΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ που επανακυκλοφορεί, και φυσικά χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και κάνουμε like στη facebook page που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τους θαυμαστές του ριψοκίνδυνου πράκτορα Ζακ Πάουερ!!

Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του!
Αυτό το μήνα, διαβάστε το βιβλίο της Αν Φορτιέ, ΑΜΑΖΟΝΕΣ. Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: