Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΗΛΕΚΤΡΑ, της Διδώς Σωτηρίου | Τρίτη 24 Ιουνίου | 12 το μεσημέρι | Polis Art Café

Σας ενημερώνουμε ότι oι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου Ηλέκτρα, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο της συγγραφέα και τα 70 χρόνια από τη δολοφονία της Ηλέκτρας Αποστόλου.
H παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη, 24 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι στο Polis Art Café (Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Μάρω Δούκα, ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης και ο Νίκος Μπελογιάννης.
Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή, στην πολιτική-αντιστασιακή δράση και στο τραγικό τέλος της ηρωικής Ηλέκτρας Αποστόλου, με την οποία η Διδώ Σωτηρίου ήταν στενή φίλη και συναγωνίστρια στο ΕΑΜ. Η συγγραφέας αφηγείται την πορεία της ηρωίδας από την παρανομία στις συλλήψεις, στις φυλακές, στα βασανιστήρια και, τέλος, στον μαρτυρικό της θάνατο και καταθέτει μια πολύτιμη μυθιστορηματική μαρτυρία για μια αξέχαστη μορφή της Αντίστασης. Η Ηλέκτρα Αποστόλου με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία της αποτελεί ένα διαχρονικό και εμβληματικό σύμβολο έμπνευσης για τις νεότερες γενιές και για τους σημερινούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: