Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η άκομψη τραπεζική επανάσταση της Ευρώπης

Banks' NewsEmail Email
TOP STORY • ΝΕΑ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ • ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ • ΚΟΣΜΟΣ • ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ

TOP STORY

Η άκομψη τραπεζική επανάσταση της Ευρώπης

european bank branches1Στα τέλη του περασμένου έτους, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμβιβασμό σχετικά με τα βασικά στοιχεία του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (ΕΜΕ) –δηλαδή στο πώς να αντιμετωπίζουν τις προβληματικές τράπεζες. Το αποτέλεσμα μοιάζει άκομψο, αλλά φαίνεται επίσης πιθανό να λειτουργήσει.

«Πακέτο» από την τρόικα περιμένουν οι τραπεζίτες


troika 11111Το δικό τους «πακέτο» περιμένουν οι τραπεζίτες από την τρόικα, η οποία συμφωνήθηκε χθες στο Eurogroup ότι θα καταφθάσει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πιθανότερο την Κυριακή.

Όλες οι νέες προσφορές των τραπεζών


banksetreΟι τράπεζες τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εκλογών, της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των στρες τεστ και της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2014 - 2015.

Τι περιμένουν οι τραπεζίτες από την τρόικα


bankssssssssssssssssΤην επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα αναμένουν με ανυπομονησία οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος για τα κριτήρια με τα οποία θα προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και να ολοκληρωθεί η άσκηση προσομοίωσης που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος.