Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Παρουσίαση των βιβλίων του C. M. Woodhouse τη Δευτέρα στο Public Συντάγματος


Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 21:00 στο Public café, το κλασικό έργο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse 1821: O Πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας καθώς και την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο Μια ζωή γεμάτη τόλμη: Από τον Γοργοπόταμο και τον Εμφύλιο στο Ιράν και στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί, για να μοιραστεί στιγμές από την καθημερινότητα του σπουδαίου συγγραφέα και φιλέλληνα, ο υιός του Christopher R. J. Woodhouse, 6th Baron Terrington. Το πάνελ συμπληρώνουν δύο σπουδαίοι ιστορικοί: O κ. Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο κ. Στέφανος Καβαλλιεράκης, ιστορικός και διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή Μαργαρίτα Πουρνάρα.


Christopher Montague Woodhouse
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ:
ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Το 1942, ο νεαρός τότε απόφοιτος της Οξφόρδης, Christopher «Monty» Woodhouse, προσγειώνεται με αλεξίπτωτο στα βουνά της Στερεάς Ελλάδος για να συμμετάσχει στην Επιχείρηση Χάρλινγκ, την ανατίναξη του Γοργοποτάμου. Ένα συναρπαστικό αυτοβιογραφικό χρονικό γεμάτο χιούμορ, γλαφυρές περιγραφές και δράση, που διαβάζεται ως θρίλερ.

Christopher Montague Woodhouse
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Το κλασικό αυτό έργο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse (1917-2001) παραμένει διεθνώς ένα από τα καλύτερα και πιο περιεκτικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Woodhouse προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα έργο φρέσκο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες, αντάξιο της άσβεστης λάμψης του θέματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: