Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ξήλωσε τον Εφραίμ ο Πατριάρχης

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Το Πατριαρχείο έδωσε διορία στη Μονή και στον ηγούμενο να υποβάλουν τις αποφάσεις τους μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου Κόκκινη κάρτα στον Εφραίμ Ο Πατριάρχης τού ζήτησε να αποσυρθεί ώσπου να λήξει η υπόθεση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
Τη δέσμευσή του ότι θα θέσει ενώπιον της αδελφότητας της Μονής Βατοπεδίου την πρόθεσή του να αποσυρθεί προσωρινά από τη θέση του ηγουμένου αμέσως μόλις επιστρέψει στο Μοναστήρι έδωσε χθες το μεσημέρι ο ηγούμενος Εφραίμ στη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Oι εξελίξεις μάλιστα αναμένεται να είναι άμεσες.
Κι αυτό διότι, όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Σύνοδος, το Πατριαρχείο έδωσε διορία στο Μοναστήρι και τον Εφραίμ να υποβάλουν τις αποφάσεις τους στο Φανάρι μέχρι την προσεχή Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.
Μητροπολίτες και Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν ζητήσει λίγο νωρίτερα από τον κ. Εφραίμ να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποχωρήσει από τη θέση του ηγουμένου έτσι ώστε να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης.
Οι συστάσεις του Πατριαρχείου προς τον Εφραίμ, που- εκτός απροόπτου- τον οδηγούν στην προσωρινή απομάκρυνσή του από τη διοίκηση της Μονής, έγιναν σε μία στιγμή που το Πατριαρχείο και ο κ. Βαρθολομαίος δέχονταν ασφυκτικές πιέσεις ότι σιωπούν και δεν προχωρούν σε οποιουδήποτε είδους παρέμβαση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Το κλίμα συνολικά για την Εκκλησία ήταν βαρύ και οι πιέσεις είχαν ενοχλήσει έντονα τον κ. Βαρθολομαίο.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: