Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ARCTUROS

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκινάει συλλήψεις…                      
Πιστή στη παράδοση των τελευταίων τριών ετών, η ερευνητική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πραγματοποιεί και φέτος τη δράση της για τη σύλληψη αρκούδων με σκοπό τη ραδιοπαρακολούθησή τους στα μέσα Απριλίου.                
Την ομάδα «σύλληψης» αποτελούν εφτά άτομα (έξι βιολόγοι και μια κτηνίατρος) και συμμετέχουν σε αυτήν και οι αγαπημένοι μας συνάδελφοι Miguel de Gabriel Hernando από την Ισπανία και John Beecham από τις ΗΠΑ.                      
Διαβάστε περισσότερα                     
ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ εν όψει του καλοκαιριού                   
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους ΑΥΡΑ», εμπλουτίσαμε υποβαθμισμένα δάση, αναδασώσαμε κομμένα δάση, εκπαιδεύσαμε δασικά πολίτες και μαθητές και τώρα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το φυσικό μεταλλικό νερό Αύρα οργανώνουμε τη νέα δράση «ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ» για την αναζωογόνηση έξι περιαστικών δασών στις πόλεις του Αιγίου, της Πάτρας, της Αθήνας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής.                
Ειδικευμένο συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τη βοήθεια εθελοντών απομακρύνει τα απορρίμματα και επεξεργάζεται την οργανική ύλη για λόγους πυροπροστασίας του δάσους.                       
Ελάτε μαζί μας                      
Η αρχή του τέλους για τα τσίρκα με ζώα στην Ελλάδα!                    
«Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα» ζητούσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ από το 2007. 4 χρόνια μετά, μετά από 30.000 χιλιάδες υπογραφές πολιτών που μας υποστήριξαν, δεκάδες απαγορευτικές για τα τσίρκα αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, σύμμαχο την ΚΕΔΚΕ, οπτικό ντοκουμέντο για την κακοποίηση της Άντρα (ενός θηλυκού ελέφαντα τσίρκο που περιόδευε στην Ελλάδα), δημοσιεύματα και εκπομπές, συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς και εκπροσώπους, υποσχέσεις Υπουργών αλλά και μηνύσεις από επιχειρήσεις τσίρκων, η ελληνική νομοθεσία για τα ζώα και τα τσίρκα με ζώα αλλάζει και δικαιώνει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αλλά και όλες τις οργανώσεις και τους φιλοζωικούς συλλόγους που αγωνίστηκαν πολλά χρόνια γι΄αυτό.                          
Διαβάστε περισσότερα                         
Το πρώτο τροχαίο με θύμα αρκούδα για το 2011                   
Στις 22.05, το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2011, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δέχτηκε κλήση από την Αστυνομία Καστοριάς για τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.                   
Το ατύχημα έγινε στο 21ο χιλ. Καστοριάς-Νεάπολης, στο ρεύμα προς Νεάπολη.                      
Διαβάστε περισσότερα                        
Από καταμέτρηση ορνιθοπανίδας… στη διάσωση νεροχελώνας                    
Η νέα περίοδος για την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Ερευνών του Αρκτούρου ξεκίνησε.           
Μία από τις πολλές αρμοδιότητες της ομάδας για την φετινή χρονιά είναι και η ενασχόληση με την ορνιθοπανίδα της περιοχής που η Ομάδα έχει την βάση της (νομός Φλώρινας).                 
Η πρώτη εξόρμηση έγινε στην λίμνη Χειμαδίτιδα όπου η Ομάδα επισκέφτηκε την Δευτέρα 28/03 για να κάνει μία πρώτη καταγραφή των ειδών που η λίμνη φιλοξενεί αυτήν την εποχή.                    
Διαβάστε περισσότερα                        
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποδέχεται 6 νέους εθελοντές άλλων ευρωπαϊκών χωρών                  
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποδέχεται Ευρωπαίους εθελοντές και αποστέλλει έλληνες εθελοντές με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία - EVS (European Voluntary Service) από το 1997.             
Ο Gulsen από την Τουρκία, ο Emmanuel, o Manuel και η Elodine από τη Γαλλία και η Kata και ο Arnold από την Ουγγαρία ήρθαν στην Ελλάδα, φιλοξενούνται ήδη στον ξενώνα των εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και μας βοηθούν σημαντικά στις δράσεις μας.                    
Διαβάστε περισσότερα                            
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην έκθεση Ο πλανήτης σε χρειάζεται                    
Μια νέα σύγχρονη και διαδραστική έκθεση για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και τους τρόπους επιβίωσης του πλανήτη, που ξεκίνησε από το Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου, έφτασε στη Θεσσαλονίκη.                     
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται στην έκθεση, η οποία λειτουργεί στο περίπτερο 2 της HELEXPO καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 20:00.                             
Διαβάστε περισσότερα                              
Αρκουδάκι αντί για λαγουδάκι στη λαμπάδα για το Πάσχα!                    
Αγοράστε λαμπάδα με αρκουδάκι, διαθέσιμη σε 2 σχέδια, για τα βαφτιστήρια και τους αγαπημένους σας. Ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε τους ένα καλάθι γεμάτο με άγρια ζωή (μπλουζάκια, βιβλία, αξεσουάρ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ) διδάσκοντας αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.               
Για τους φανατικούς υποστηρικτές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μόλις κυκλοφόρησαν ολοκαίνουργια αναμνηστικά: διχτάκια για ψώνια, παιδικά ρολόγια (τοίχου και ξυπνητήρι), παιδικά σουπλά, αμάνικες ζακέτες φούτερ και η ποδιά μαγειρικής «η δίαιτα της αρκούδας» τώρα και σε καφέ χρώμα!
Κάντε τις παραγγελίες ηλεκτρονικά ή επισκεφθείτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ:Στην Αθήνα, Ζωοδόχου Πηγής 27, στη Θεσσαλονίκη, Ρογκότη 3 και στο Νυμφαίο της Φλώρινας.                     

Eπισκεφτείτε το e-shop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: