Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Άραγε υπάρχουν οι γίγαντες; Κι αν υπάρχουν, πόσο τρομακτικοί είναι; Είναι στ' αλήθεια μεγάλοι; Ή μήπως μεγαλύτεροι; Το κυριότερο: μπορούν να γίνουν φίλοι με τους ανθρώπους;
Η συγγραφέας Καλλιόπη Κύρδη θα μας θυμίσει ιστορίες για γίγαντες, όπως τις αφηγούνται αντικείμενα που βρήκε όταν τους αναζητούσε στα μεγάλα ταξίδια των βιβλίων. Θα αφηγηθεί την ιστορία των τριών φίλων που πάλεψαν με τον φόβο και κατάφεραν να μπουν στο ρουθούνι του τελευταίου μεγάλου γίγαντα.
Μέσα από ένα παιχνίδι με φως και σκιές, τα παιδιά θα συναντήσουν τον δικό τους γίγαντα και θα του ετοιμάσουν την καινούρια του φορεσιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης τρεις τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συγκροτεί από φέτος Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας για παιδιά 8-11 ετών. Με αφορμή βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες συναντιούνται μία φορά τον μήνα και μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Περισσότερα για το πώς θα λειτουργεί η Λέσχη και τη δομή της θα βρείτε ΕΔΩ.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι θέσεις για την πρώτη συνάντηση έχουν συμπληρωθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 211 3003580 την Παρασκευή το πρωί για να μάθετε εάν υπάρχει κάποια ακύρωση.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων.
Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 8 το βράδυ, ο Μάνος Ελευθερίου συναντά τους αναγνώστες του και συζητά μαζί τους για το έργο του.
Απαγγελία στίχων από το έργο του δημιουργού.
Ακουστική κιθάρα: Άκης Κακαγής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Οι προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις για αύριο Τρίτη που αφορoύν τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας για θέματα Πολιτισμού και Κοινωνικού Ρεπορτάζ αναβάλλονται λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων για την επόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα:
• στις 6 το απόγευμα η Τατιάνα Αβέρωφ θα ενημερώσει για το περιεχόμενο του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής, στο οποίο διδάσκει. Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.
• στις 7 το απόγευμα επίσης η Μικέλα Χαρτουλάρη, διδάσκουσα στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας για θέματα Πολιτισμού και Κοινωνικού Ρεπορτάζ, θα ενημερώσει για το περιεχόμενό του. Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.
Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η ενημερωτική συνάντηση για το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων. Η διδάσκουσα Άννα Ιορδανίδου θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και τους στόχους του σεμιναρίου και θα απαντήσει στις ερωτήσεις και στις απορίες των ενδιαφερομένων.
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο (διάρκεια, κόστος, ημέρα και ώρες κ.λπ.), το οποίο ξεκινά την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, θα βρείτε ΕΔΩ.

Μια βραδιά με τη Χίλντα Παπαδημητρίου και το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς. Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, στις 8:30 το βράδυ, στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (6ος όροφος). Όσοι πιστοί της αστυνομικής λογοτεχνίας προσέλθετε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Όλα για τη φανέλα και Τα δεκατρία φτερνίσματα της Ελένης Σβορώνου
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Μυστήριο στην πόλη
Ποδόσφαιρο, αγάλματα που μιλούν, κορίτσια που ντύνονται αρκουδίτσες και ένα έγκλημα που πρέπει να προλάβουμε! Οι αδελφοί Λαγωνίκα, ο Πότης και η Μηλίτσα, χρειάζονται τη βοήθειά σας για να προλάβουν το κακό.
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου έχει επιστρατευτεί ήδη από τον Πότη και τη Μηλίτσα
-τους ήρωες των νέων της βιβλίων- και θα σας περιμένει για να λύσετε το μυστήριο της παραβιασμένης βιτρίνας. Τα παιδιά θα κληθούν να ενώσουν τα κομμάτια μιας ιστορίας, να ανακαλύψουν τα «ποιος» και τα «γιατί» και στο τέλος παρέα θα φτιάξουν τη δική τους αστυνομική περιπέτεια. Συνίσταται να φέρουν μαζί τους ένα μικρό αντικείμενο που σχετίζεται με το άθλημα που τους αρέσει (π.χ. τις μπαλαρίνες του χορού, το κορδόνι από τα παπούτσια του μπάσκετ, την αθλητική φανέλα τους κ.λπ.).
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα από τα δύο βιβλία και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες: Σάββατο, 5 και 19 Οκτωβρίου, 2 και 23 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου 2013, 11 Ιανουαρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -140 € για δύο αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00
Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα λογοτεχνικό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Περισσότερα για το εργαστήρι θα βρείτε ΕΔΩ.
Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήρι:
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι παραπάνω εκδηλώσεις μας για παιδιά. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.