Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Προβάδισμα 6% δινουν στο ΠΑΣΟΚ τα exit polls

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Προβάδισμα γύρω στο 6% δίνουν στο ΠΑΣΟΚ τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών που μεταδόθηκαν στις 7 το απόγευμα, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Σε υψηλά επίπεδα φαίνεται να διαμορφώνεται η αποχή.
Αναλυτικά:
Από τα exit polls που δημοσίευσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, προκύπτει ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί από 36,6% έως το 39,4% (σ.σ πρόκειται για τον μέσο όρο και των έξι δημοσκοπήσεων που μετέδωσαν αντίστοιχοι τηλεοπτικοί σταθμοί).
Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, περιορίζει τη δύναμη της σε ποσοστό το οποίο εκτιμάται ότι θα κινηθεί από το 30,2% έως το 33%.
Ως τρίτη δύναμη αναδεικνύουν όλα τα exit polls το ΚΚΕ το ποσοστό του οποίου αναμένεται να κινηθεί από το 8,1% έως το 9,8%. Μάχη αναμένεται να δοθεί για την ανάδειξη του 4ου κόμματος ενώ από όλες τις έρευνες, προκύπτει ότι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα εκπροσωπηθούν έξι κόμματα.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 4,9% έως 6,3%.
Του ΛΑΟΣ από 5,4% έως 6,9% ενώ των Οικολόγων από το 4,1% έως το 5,5%. Με βάση τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 8 ευρωβουλευτές, και η Νέα Δημοκρατία με 7 ευρωβουλευτές.
Από δύο ευρωβουλευτές αναμένεται να εκλέξουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, ενώ οι Οικολόγοι αναμένεται να πάρουν μία έδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: